Doktor za slobodnjake je i dalje živ: Na semaforu 94. minuta, namjestio je loptu i izveo čudo!

Payet zabio golčinu u Brazilu

Doktor za slobodnjake je i dalje živ: Na semaforu 94. minuta, namjestio je loptu i izveo čudo!

Endin Čaušević

Vasco je sinoć na svom terenu pobijedio Americu Mineiro u meču 34. kola brazilske Serije A sa 2:1, a junak utakmice bio je Dimitri Payet koji je u zadnjim sekundama uspio da izvede čudo i zabije golčinu iz slobodnog udarca.

Vasco je odlično otvorio utakmicu i uspio je već u petoj minuti da dođe do prednosti kada je Vegetti pogodio za 1:0 na asistenciju Gabriela Peca za erupciju oduševljenja na stadionu u Rio de Janeiru.

Međutim, slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je America Mineiro već u 13. minuti poravnala na 1:1. U centru pažnje našao se Gonzalo Mastriani koji je zatresao mrežu domaće ekipe i vratio stvari na početak.

No, iako je početak bio fantastičan ostatak utakmice je poprilično razočarao. Činilo se da će meč završiti bez pobjednika, no u sudijskoj nadoknadi na scenu je stupio nekadašnji francuski reprezentativac Dimitri Payet.

Payet je ljetos iznenadio sve odlukom da potpiše za Vasco nakon što je napustio Marseille, a kakvog igrača je brazilski klub dobio najbolje se vidjelo sinoć.

Oglasi

Na semaforu je bila 94. minuta kada su domaći dobili slobodnjak, a Payet je demonstrirao svoj najveći kvalitet. Namjestio je loptu, a zatim spektakularno pogodio za 2:1 i totalnu ludnicu na tribinama.

Fantastičan pogodak Payeta koji je doktor za slobodnjake digao je sve na noge, ali i oduševio fudbalski svijet i podsjetio kakav je Francuz majstor kada su u pitanju prekidi.

Vasco je uspio do kraja utakmice da sačuva prednost i na kraju pobijedi sa 2:1, a Payet je izabran za igrača utakmice što je svojom majstorijom iz 94. minute itekako zaslužio.

Ovaj 36-godišnji veznjak u Vasco je stigao u avgustu, te je u dosadašnjem dijelu sezone na 12 mečeva uspio da zabije dva gola i doda jednu asistenciju.

Ranije je u karijeri igrao za Saint-Pierroise, Le Havre, AS Excelsior, Nantes, St. Etienne, Lille, Marseille i West Ham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi