Ronio suze: Odrekao se miliona radi voljenog kluba i kada je došao ponižen je: "Nisam se ovom nadao"

Tužan kraj za Payeta

Ronio suze: Odrekao se miliona radi voljenog kluba i kada je došao ponižen je: "Nisam se ovom nadao"

A. Čaušević

Neki igrači i dalje fudbal igraju radi ljubavi, spremni su odreći se miliona kako bi se odazvali pozivu voljenog kluba, međutim nekada priča nema sretan kraj. To je slučaj i sa Dimitrijem Payetom.

Payet je nakon šest godina krajem jula napustio Marseille. Uradio je to u suzama nakon potez kluba sa Veledrome kojem se bivši reprezentativac Francuske nije nadao. 

Ovaj 36-godišnjak je heroj strastvene publike jedinog francuskog prvaka Evrope, omiljen je među navijačima i njegov odlazak je mnogim teško pao.

Na oproštajnoj pressici je pustio suzu, ispričao je da kako nije očekivao da ga Marseille otpusti te je i pustio suzu.

"Nije lako probaviti ovo, ali da budem iskren, s moje strane ovo nisam očekivao. Želio bih nastaviti igrati fudbal. Izlazim iz vrlo teške sezone s malo minutaže."

Oglasi

"Želim igrati, pronaći zadovoljstvo na terenu, jednostavno je", kazao je bivši fudbaler West Hama poslije čega je i zaplakao.

"Klub mi je ponudio, ako danas prestanem, prekvalifikaciju da budem trener. Ali i dalje osjećam zadovoljstvo da igram fudbal."

[twitter]https://twitter.com/FootParo/status/1685824409708244992[/twitter]

Payet je u Marseille stigao u januaru 2017. godine i to na kontoverzan način pošto mu pristalice Čekičara još nisu oprostila šta je sve uradio.

Poznato kako je Francuz odbijao da igra za West Ham, a na kraju je prodat za 25 miliona eura. Ubrzo su je londonski klub uklonio i njegovu statuu ispred stadiona kako je navijači ne bi uništili.

Iako je imao odličan ugovor u Londonu, odrekao se miliona i odlučio da se vrati u Marseille, a sada je i voljeni klub napustio u suzama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Payet je dok je igrao za West Ham bio reprezentativac Francuske i na putu ka još većem transferu, izabrao je Marseille i na kraju će kako sada stvari stoje karijeru završiti bez značajnijeg transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije