Dva najveća prgavca koje je fudbal vidio, Gary Medel potezom rukom ponizio Diega Costu!

U susretu Vasca i Botafoga

Dva najveća prgavca koje je fudbal vidio, Gary Medel potezom rukom ponizio Diega Costu!

Endin Čaušević

Vasco je sinoć pred svojim navijačima pobijedio Botafogo sa 1:0 u meču 32. kola brazilske Serije A, a u centru pažnje našla su se sva najveća prgavca koje je svijet fudbala ikad vidio.

Vasco je uspio da dođe do važna tri boda u okršaju protiv starog rivala, a odlučujući trenutak utakmice desio se u 29. minuti kada je Paulo Henrique pogodio za 1:0 na asistenciju Maicona, te je donio pobjedu svom timu.

Botafogo je pokušavao na sve načine da dođe do gola i izbjegne poraz, te je ovaj tim igrao itekako ofanzivno u finišu utakmice, ali rezultat se nije mijenjao.

Međutim, ovaj meč našao se u centru fudbalske javnosti i to zbog dva najveća prgavca u svijetu fudbala, a to su Diego Costa i Gary Medel.

Medel inače igra za Vasco dok je iskusni Diego Costa član Botafoga. Costa je na teren ušao u 59. minuti, a samo dvije minute kasnije došlo je do okršaja između njega i Medela koji je hit na društvenim mrežama.

Oglasi

Oni su prvo imali verbalni okršaj, a kada se Costa unio Medelu u lice iskusni Čileanac odlučio je da ga ismijava.

Medel je mahao rukom i čuvao se za nos aludirajući Costi da mu smrdi iz usta što je još više iznerviralo nekadašnjeg napadača Atletico Madrida.

Na kraju je sudija nekako uspio da smiri strasti, te je zbog nesportskog ponašanja obojici pokazao po žuti karton.

No, za Medela i Costu nije iznenađenje da rade takve stvari na terenu jer su poznati po tome koliko su prgavi, te su u karijeri više puta to demonstrirali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi