Senzacija na startu Lige prvaka: Chelsea pao na Maksimiru!

Modri slave veliku pobjedu

Senzacija na startu Lige prvaka: Chelsea pao na Maksimiru!

E. Škorić

U prvim utakmicama nove sezone Lige prvaka Dinamo i Borussia ostvarili su domaće pobjede.

I dok je pobjeda Borussije Dortmund nad Kopenhagenom (3:0) i očekivana, ona Dinamova nad Chelseajem je velika senzacija.

Plavci su kao favoriti doputovali u Zagreb, ali na Maksimiru su bili očajni do te mjere da nisu uspjeli zabiti gol, dok je Dinamu jedan bio dovoljan za velika tri boda i pobjedu o kojoj će se dugo pričati i koja će se pamtiti.

Plavci su na startu imali dobre šanse preko Sterlinga i Aubameyanga, djelovali su opasnije od zagrebačkog tima koji je bio veoma oprezan i defanzivac, a onda hladan tuš za goste iz Engleske.

U 13. minuti je Ljubičić poslao loptu prema Petkoviću, ovaj glavom gura za Oršića, koji je uhvatio sprint, ostavio iza sebe Fofanu i na kraju matirao Kepu, koji je večeras dobio šansu umjesto povrijeđenog Mendyja.

U 49. minuti je Aubameyang zatresao mrežu Dinama, ali njegov prvijenac u dresu Chelseaja je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Mogao je Dinamo i do 2:0 u 56. minuti, milimetri su ga dijelili od toga, pošto je stativa zaustavila snažan udarac Ristovskog sa distance.

U nastavku meča Dinamo se brani, Chelsea očekivano preuzeo potpuni inicijativu, imao neke velike šanse ali do pogotka nije mogao, pa je ostalo 1:0 i Modri su proslavili pobjedu koja bi mogla mnogo značiti u razvoju ove grupe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču u grupi E večeras od 21 sat sastaju se Salzburg i Milan. Upravo će Milanu Modri gostovati naredne sedmice, dok će Chelsea 14. septembra biti domaćin Salzburgu i imat će priliku da napokon ostvari pobjedu u Ligi prvaka ove sezone.

Što se tiče ranije spomenutog duela Borussije i Kopenhagena, domaći su slavili pogocima Reusa, Guerreira i Bellinghama. U grupi G su još Manchester City i Sevilla, koji će se večeras sastati na Sanchez Pizjuan stadionu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

JASAMTAJ
Daleko najbolji klub sa ovih prostora.
16 1
Eno30
Koja sramota za Chelsea koji je samo sad dao za dva igraca koliko vredi citav tim Dinama. Bravo Dinamo svaka cast cestitam na pobjedi. Tuchel bi mogao da leti sa klupe Chelsea
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi