Dinamo pobijedio Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju, titula sve bliže Maksimiru
Foto - EPA

Novi trijumf Modrih

Dinamo pobijedio Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju, titula sve bliže Maksimiru

M. Šljivak

Dinamo je u velikom derbiju hrvatskog fudbala na Maksimiru savladao Hajduk sa 2:0 i približio se novoj tituli prvaka Hrvatske.

Nakon što je na Rujevici, najveći rival zagrebačkog tima za titulu prvaka Osijek, osvojio samo bod protiv Rijeke (0:0), Dinamo je večeras u velikom derbiju ostvario sigurnu pobjedu od 2:0.

Petković i Kastrati su riješili Hajduk u prvom poluvremenu ovog meča, a do vodećeg gola Modri stižu u 20. minuti susreta.

Vušković je igrao rukom u kaznenom prostoru. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a Bruno Petković zabija gol za prednost od 1:0.

Petković nosi velike zasluge i za drugi gol Dinama. Majstorski dugom loptom pronalazi Lirima Kastratija u 36. minuti meča, a ovaj pogađa za 2:0.

Hajduk je u prvom poluvremenu imao šansu preko Neyira, ali Livaković skida njegov udarac i na odmor se odlazi vodsvom Dinama od 2:0.

Splitski tim je u nastavku pokušavao nešto napraviti, ali Dinamo je iskusno kontrolisao situaciju na terenu.

Do kraja meča oba tima su mogla zabiti pogotke. Ademi je imao sjajnu šansu za Dinamo, Kačaniklić za Hajduk, ali ostalo je 2:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je vodeći tim HNL-a sa 71 bodom, imaju četiri boda više od Osijeka i utakmicu manje i Modri jure prema novoj tituli prvaka.

Nihad Mujakić je kod Hajduka igrao 68 minuta, Izet Hajrović kod Dinama nije ulazio u igru.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi