Koliko je realno da Osijek preotme titulu Dinamu?

Drama u HNL-u

Koliko je realno da Osijek preotme titulu Dinamu?

S. Grebović

Večeras su Osijek i Dinamo podijelili bodove u velikom derbiju tamošnjeg prvenstva, bilo je 1:1.

Sve kalkulacije, svi transferi, pripreme, te ulaganja timova prije početka sezone svode se samo oko jedne riječi, a ona se zove titula.

Ovo je jedna od rijetkih sezona u HNL-u u kojoj zagrebački Dinamo ima kakvog-takvog konkurenta za naslov. U pitanju je sjajna ekipa Osijeka, koja večeras ipak nije uspjela srušiti goste iz glavnog grada i prestići ih na tabeli, bilo je 1:1.

Tim sa Maksimira je i dalje lider sa 68 bodova, dva više od Osiječana koji imaju i meč više na svom kontu. Do kraja prvenstva je ostalo još šest kola, a kalkulacija je mnogo.

Osiječani do kraja imaju još tri utakmice na svom Gradskom vrtu i tri gostovanja. Na noge idu Rijeci, Gorici i Lokomotivi, dok će ugostiti Varaždin, Šibenik i Istru. Sa druge strane, ovogodišnji četvrtfinalisti Lige Evrope će imati četiri gostovanja i tri utakmice kod kuće.

Na Maksimiru će gostovati Hajduk, Varaždin i Šibenik, dok će Dinamovci ići na gostovanje kod Slavena, Rijeke, Gorice i Hajduka, sa kojim moraju odigrati zaostalu utakmicu 22. kola.

Stiče se utisak da Zagrepčani imaju nešto teži raspored do kraja, ali nema sumnje da nas očekuje zanimljiva trka za naslov, što je posljednjih godina u Hrvatskoj prava rijetkost. Tome svjedoči i podatak da je Dinamo u posljednjih 15 sezona 14 puta bio prvak, a posljednja ekipa koja im je preotela titulu u tom periodu bila je Rijeka u sezoni 2016/2017.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Da li će ekipa Osijeka stopama Riječana, ostaje da se vidi.

Što se tiče liste strijelaca, tu je neprikosnoven fenomenalni Osijekov Argentinac Mierez sa 20 golova na svom kontu. Komnen Lovrić je drugi na toj listi sa pet golova manje, dok su po 14 zabili Dinamovi Gavranović i Oršić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi