Josip Brekalo izgovorio za Zagreb zabranjene riječi: Prešao je crvenu liniju i više mu nema nazad!
Foto: Cropix

Izjava iz prošlosti je ponovo aktuelna

Josip Brekalo izgovorio za Zagreb zabranjene riječi: Prešao je crvenu liniju i više mu nema nazad!

Admin Čaušević

Josip Brekalo je napravio jednu od najvećih izdaja u hrvatskom fudbalu. Barem tako to izgleda u očima navijača Dinama. Nešto slično je uradio i prije nekoliko godina, a upravo te njegove riječi su ponovo aktuelne. 

Kada je neki igrač u centru pažnje obično se kopaju određene stvari iz prošlosti koje bi dodatno mogle uzburkati strasti. To je svakako slučaj i sa Josipom Brekalom.

Brekalo je dijete Dinama. Tokom zimskog prijelaznog roka je bio na korak od povratka na Maksimir, ali to se na kraju nije desilo. Ko je krivac prava je enigma. Jedni krive Modre, a drugi igrača i njegove predstavnike. 

Kako god cijelu situaciju je iskoristio Hajduk te povremenog hrvatskog reprezentativca doveo na posudbu do kraja sezone. Da li je pogodio ili ne, pokazat će vrijeme.

Ovaj krilni fudbaler je imao vrhunski doček na Maksimiru što je mnoge iznenadilo s obzirom na njegovu modru prošlost. 

Oglasi

Međutim, Brekalo je još prije nekoliko godina izgovorio riječi koji se nisu dopale mnogim Dinamovcima. Izjava s kojom je prešao crvenu liniju ponovo je aktuelna.

"Ah, moj Dinamo... Iskreno, volio bih da se neke stvari u hrvatskom nogometu promijene i da ove sezone Rijeka osvoji naslov. Ne samo zbog toga što bi to u Rijeci slavio cijeli grad i cijela regija, nego i zbog doživljaja cjelokupne javnosti."

"Vidio sam onaj jedanaesterac za Dinamo u Vinkovcima, pa to je bilo smiješno. I neka ove sezone naslov osvoji Rijeka, pa nakon nje i Hajduk, i neka to bude signal Dinamu da se trgne i ponovno bude jak", kazao je Brekalo 2017. godine.

Na kraju te sezone se i jeste nešto promijenilo, ali samo na kratko pošto je Rijeka osvojila titulu, a Dinamo je u narednim godinama preuzeo primat.

Generalni dojam je da u hrvatskom fudbalu niti jedan klub nema sudijske protekcije kao Dinamo, pogotovo u utakmicama kada Modrim gori tlo pod nogama,

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Međutim, reći tako nešto javno u Zagrebu se smatra strogo zabranjenim. Brekalo je to uradio prije nekoliko godina i sada te riječi odzvanjaju u ušima Dinamovih navijača.

Brekalo će sigurno dati sve od sebe da se desi nova promjena, a ovaj put da titula stigne na Poljud. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi