Zna se ko je gazda u Hrvatskoj: Dinamo nakon preokreta pobijedio Hajduk

Slavili sa 3:1

Zna se ko je gazda u Hrvatskoj: Dinamo nakon preokreta pobijedio Hajduk

E. Čaušević

Fudbaleri Dinama danas su u velikom derbiju pobijedili Hajduk sa 3:1 u meču 13. kola 1. HNL-a.

Hajduk je odlično otvorio današnji derbi na Maksimiru i u šestoj minuti uspio je da povede sa 1:0. Atanasov je asistirao, a mrežu zagrebačkog kluba zatresao je Caktaš.

Međutim, nakon toga Dinamo je zaigrao mnogo bolje, te je prvak Hrvatske ekspresno stigao do preokreta.

Samo deset minuta kasnije Dinamo je poravnao na 1:1, a sjajan gol postigao je Oršić. Isti igrač stupio je na scenu i u 18. minuti kada je postigao još jedan prekrasan pogodak za preokret Dinama i vodstvo od 2:1.

Hajduk je u drugom poluvremenu pokušao da dođe barem do boda, ali to nije uspio. Dinamo je sve završio u 83. minuti kada je Majer postavio konačnih 3:1 za svoj tim.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Darko Todorović je odigrao cijeli meč za Hajduk, dok Mujakić nije ulazio u igru. Također, Izet Hajrović je odgledao pobjedu Dinama s klupe za rezervne igrače.

Dinamo je prvi na tabeli sa 39 bodova, dok je Hajduk peti sa 20 bodova.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Što ste možda sumnjali u pobjedu Dinama? Nije Hajduk bezveze peti. Moguće je da padnu i niže na tablici do kraja prvenstva.
2 3
Pajver
Zna se ko je gazda u ovom dijelu europe
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi