Spremni su na sve! Fudbaler Rijeke sa četiri riječi "uništio" podmukle planove Hajduka i Dinama
Foto: Damir Skomrlj/Cropix

Zbog "nelegalnog oružja"

Spremni su na sve! Fudbaler Rijeke sa četiri riječi "uništio" podmukle planove Hajduka i Dinama

Admin Čaušević

Rijeka je vodeći ekipa Supersport HNL-a te legitiman kandidat za osvajanje titule prvaka zbog čega ne čudi zašto je momčad sa Kvarnera trn u oku kako Dinamu tako i Hajduku pošto joj najbolji timovi Hrvatske gledaju u leđa.

Prekidi su jedno od najjačih oružja u modernom fudbalu. Imati dobrog izvođača u svojim redovima koji opasnim centaršutem ili preciznim udarcem iz slobodnjaka može predstavljati stalnu opasnost za sve protivnike.

Međutim, u Rijeci imaju posebno oružje kada su u pitanju prekidi. Riječ je izvođenje auta što u ovoj sezoni na fantastičan način radi Ivan Smolčić. Sve to je postalo trn u oku Hajduku i Dinamu.

Zagrepčanima i Splićanima je Rijekino posebno oružje postalo trn u oku pa na Kvarneru već vjeruju se protiv Smolčića i njegovog izvođenja auta kuje podmukli plan.

Mamaaaa Smola opet ubacuje ilegalne auteve mamaaaa😭😭😭 🤡

Posted by Lokalpatrioti Rijeka on Tuesday, February 6, 2024

Tako se već pojavila teorija kako zapravo Smolčić svoje autove izvodi nelegalno. Sve to je objasnio anonimni sudijski ekspert u razgovoru za Index.

Oglasi

"Ovaj način na koji Smolčić baca aut je pogrešan i neispravan jer se po tumačenju pravila smatra da se lopta baca jednom rukom."

"Zabranjeno je korištenje jedne ruke prilikom bacanja lopte sa strane. Obje se ruke moraju koristiti u isto vrijeme", kazao je jedan od eksperata.

"Također, puno veći problem od samo bacanja lopte je to što bi igrač Rijeke prilikom izvođenja auta morao imati obje noge na tlu. Puno veći problem od korištenja jedne ruke prilikom bacanja lopte je da igrač u trenutku izbacivanja lopte podigne jednu nogu.

Ovdje je situacija prilično granična. Ne, jako je važno napomenuti da se u ovom slučaju VAR ne smije uključiti i provjeravati", dodao je drugi.

Rijeka je ove sezone postigla nekoliko golova zahvaljujući Smolčićevom ubacivanju sa strane. Nedavno je i Obregon u derbiju sa Hajdukom koji je pripao Rijeci sa 2:1 zabio poslije Smolčićevog auta.

Oglasi

Poruka koju je Smolčić poslao na Instagramu

Sva ova priča nije promakla ni samom Smolčiću koji je reagovao na društvenim mrežama odgovorom na story jednom od fanova Rijeke.

"Ne mogu mi ništa", poručio je 23-godišnji desni bek čija je vrijednost veća preko milion eura i tako dodatno porastao u očima svima navijačima Rijeke.

Hrvat je u dosadašnjem dijelu sezone standaradan na poziciji desnog beka sa 18 nastupa u prvenstvu te dvije upisane asistencije.

Podsjećanja radi, koliko god je otpisivali ili stavljali u drugi plan Rijeka je ta koja je vodeća ekipa prvenstva Hrvatske te su Željko Šopić i njegovi izabranici ti koji imaju sve u svojim rukama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Konj(hodzicu) prvo zavrsi bar 4 osnovne skole pa onda piskaraj nesto po portalu. Prvi naziv grada jeste Rijeka a ne rieka. Drugo nazivi gradova i drugi geografski pojmovi pisu se velikim pocetnim slovom. Trece, upisi negdje vecernji kurs bosanskoga jezika, pa nauci da satavis bar dvije recenice bez grjeske.
1 0
pero98
Napredujete, sad smo na Kvarneru, bravo za taj dio. Drugo, kad nemate ništa drugo za naći, onda idemo teorije zavjere. Opet su svi drugi krivi, samo loša igra Hajduka nije u prve dvije utakmice proljetnog dijela. Treće, u zadnje četiri utakmice, statistika Hajduka je tri remija i poraz, dok Rijeka ima u zadnje četiri utakmice četiri pobjede. I još nešto, Jadranski derbi je bio prije desetak dana a vi još pišete o njemu, što vas toliko žulja što je Rijeka dobila prve tri tekme proljetnog dijela sezone?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi