'Posebna' kamera snimila razgovor sa klupe Jakirovića i Ademija: "Onda bi i Baka Slišković igrao"
Itekako zanimljiv video, navijači su oduševljeni ovom idejom

Dinamo želi odbraniti naslov prvaka

'Posebna' kamera snimila razgovor sa klupe Jakirovića i Ademija: "Onda bi i Baka Slišković igrao"

S. Mlaćo

Zagrebački Dinamo obradovao je svoje navijače u nedjelju protiv Gorice. Mučili su se Modri, ali na kraju ipak zasluženo slavili 2:0.

Imaju razloga za zadovoljstvo, sve bliže su Rijeci i Hajduku, a novi izazov ih očekuje već za vikend protiv Lokomotive. Lokomotiva je nedavno 'razbila' Dinamo sa čak 3:0, ali sada Modri želi uzvratiti i upisati vrijedna tri boda.

Protiv Gorice Dinamo je stvorio veliki broj prilika, pa je bilo prilike i za šalu na klupi. Tako su kamere Dinamove stranice zabilježile veoma zanimljiv razgovor na klupi tokom utakmice.

U centru pažnje bio je Sergej Jakirović, te iskusni Arijan Ademi.

Kod jednog prekida Ademi je sugerisao Jakiroviću da bi Bulat pomogao u svojoj situaciji.

"Šefe, da je Bulata sada ubaciti. Ovo je ono kao u rukometu", šaljivo je rekao Ademi, sugerirajući na veliki broj prekid koji je Dinamo imao u navedenom meču.

Oglasi

Jakirović je bio raspoložen, pa je kratko kazao.

"Onda bi i Baka Slišković igrao".

@gnkdinamo

Bati, welcome to club 💯 #dzg #gnkdinamo #dinamo #dinamozagreb #gnkdinamozagreb #martinbaturina #baturina #markorog

♬ Team of the Year Anthem - EA SPORTS FC

Svakako da je video obradovao navijače Dinama koji su sigurno sretni jer dobra atmosfera u ekipi je preduslov za dobre rezultate. Nakon poraza od Lokomotive navijači su žestoko kritikovali Jakirovića, čak i gađali klupu snijegom, a od bivšeg trenera Zrinjskog tražili odlazak.

On to nije učinio, a sada svi vjeruju na Maksimiru da će odbraniti naslov prvaka.

Prelazni rok za Dinamo nije završen

Modri još uvijek tragaju za pojačanjima, a poslovi redom propadaju. Najprije je propao dogovor sa Josipom Brekalom koji je potpisao za ljutog rivala Hajduka, a sada nema ništa ni od dolaska člana Metza Kouffija Kouoa.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

On nastupa na poziciji desnog beka, najavio je da želi napustiti Metz i bio je sa menadžerom u Zagrebu, no Dinamo i Metz na kraju nisu postigli dogovor. U Dinamu se moraju okrenuti nekim drugim opcijama, a vremena je sve manje.

Kada je tabela u pitanju, Rijeka sada ima 44 boda, Hajduk 42, a Dinamo 40 uz utakmicu manje. Ukoliko Modri slave taj meč, na tik su do Rijeke i preskočit će ljutog rivala Hajduka, no više nemaju prava na kiks.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi