Šokantan početak sezone za Dinamo
Foto - EPA

Poraz od Slavena

Šokantan početak sezone za Dinamo

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo porazom je započeo novu sezonu u HNL-u, a tri boda sa Maksimira odnio je Slaven Belupo koji je slavio rezultatom 0:2.

Iskoristili su gosti iz Koprivnice umor zagrebačkog tima od nastupa u Evropi i na kraju su došli do pobjede protiv aktuelnog prvaka.

Oba tima su u prvom poluvremenu imala određene šanse. Pogađali su okvir gola, ali na odmor se otišlo bez golova.

U 51. minuti je Slaven poveo. Katastrofalnu grešku napravio je Livaković, bespotrebno je izašao sa gola i dodao je loptu do Krstanovića koji zabija za 0:1.

Nije Dinamo napravio previše ni nakon primljenog gola, a gosti u 85. minuti završavaju posao u ovom meču. Bogojević zabija sjajan gol za 0:2.

Ovaj rezultat je na kraju bio i konačan i Slaven je šokirao Dinamo na samom otvaranju sezone.

Amer Gojak je odigrao jako slabo prvo poluvrijeme i zamijenjen je na poluvremenu utakmice, a Luka Menalo je šansu za igru dobio u 74. minuti.

Sa druge strane od bh. igrača igrali su Mario Marina i Ivan Krstanović, a Nedim Hadžić je susret odgledao sa klupe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 1. kolo:

Dinamo - Slaven 0:1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Ma opet će imati +10 za drugoplasiranim
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi