Dinamova moć: Modri privode kraju posao kojim će pokazati da su najmoćniji na Balkanu!

Stigla vijest iz Italije

Dinamova moć: Modri privode kraju posao kojim će pokazati da su najmoćniji na Balkanu!

Admin Čaušević

Dinamu su potrebna pojačanja, pokazao je to dvomeč protiv Sparte iz Praga. Modri već zaostaju za Hajdukom u prvenstvu i na Maksimiru se nema šta čekati i vrijeme je da se zavuče ruka u duboki džep, a pravi posao poslije plasmana u Konferencijsku ligu će biti vrlo brzo ozvaničen.

Već godinama je Dinamo finansijski i logistički najmoćniji klub na Balkanu što su pokazali i u ovom prijelaznom roku te su od prodaje igrača zaradili više od 40 miliona eura.

Odlaskom najboljih igrača kao što su Livaković, Šutalo i Ivanušeć novom treneru Sergeju Jakiroviću su neophodna pojačanja.

Novo pojačanje na Maskimir stiže iz ni manje ni više nego Serije A i to Bologne. Što je praktično svakom klubu na ovim prostorima san, Dinamu je realnost.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/sergej-jakirovic-bruno-petkovic-gnk-dinamo-ostanak/457418[/twitter]

Naime, mediji na Apeninima tvrde da će novi član Dinama postati 21-godišnji Joaquin Sosa koji je ugovorom vezan za Bolognu.

Oglasi

Mladi defanzivac je u Bolognu stigao prošlog ljeta iz Urugvaja, skupio je potrebno iskustvo na Apeninima, a sada će karijeru nastaviti u Dinamu.

Detalja vezanih za transfer još uvijek nema, a pojedini novinari tvrde da se posao završava te da će uskoro sve biti završeno.

Dvomeč u play-offu Europa lige je pokazao da su Dinamu potrebna pojačanja prije svega u odbrani, a prvi koji stiće bit će Sosa.

Prva dva kola nove sezone Serije A 21-godišnji Urugvajac je proveo na klupi što je i pokazatelja da Thiago Motta i ne računa na njegove usluge.

Jakirović i nije baš zadovoljan Maximeom Bernauerom koji je u ovom prijelaznom roku stigao na Maksimir pa ne čudi zašto se krenulo za pojačanjima u posljednjoj liniji.

Podsjećanja radi, u grupnoj fazi Konferencijske lige Dinamo će igrati protiv Viktorije Plzen, Astane i Ballkanija te ima odlične šanse za prolazak u nock-out fazu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti