Dinamo se u nastavku probudio i razbio Ballkani za još jedno evropsko proljeće

Modri slave

Dinamo se u nastavku probudio i razbio Ballkani za još jedno evropsko proljeće

Edmir Škorić

Dinamo je večeras u okviru 6. kola grupne faze Konferencijske lige ugostio Balkkani, te slavio sa 2:0 i tako prošao u nokaut fazu ovog takmičenja.

Dinamo ove sezone ne blista kao prethodnih, dosta se namučio u ne tako jakoj grupi, ali je večeras na Maksimiru pobjeda od 2:0 bila dovoljna za šesnaestinu finala Konferencijske lige, dok će vodeći Plzen koji je ostvario svih šest pobjeda igrati osminu finala.

Ballkani se dobro držao u Zagrebu, no gosti sa Kosova su poklekli na samom kraju. U 69. minuti Perić je na ubačaj Mišića glavom pogodio za 1:0, a samo tri minute kasnije on je asistirao Bruni Petkoviću, koji donosi Modrima miran kraj meča.

Kanoko je u 75. minuti krenuo sam na gol gostiju, srušen je s leđa, pa je dosuđen penal. Petković je bio siguran sa bijele tačke za konačnih 3:0.

Dinamo bi čak i da je izgubio prošao dalje jer je Astana poražena od Plzena, ali tim Sergeja Jakirovića ništa nije prepuštao slučaju.

U terminima od 21 sat odigrano je još nekoliko mečeva. Zorya je razbila islandski Breidablik s 4:0, dok je Olimpija u Bratislavi pobijedila Slovan sa 2.1 i to sa igračem manje.

Lille se mučio sa Klaksvikom, ali je ipak dobio sa 3;0, dok je Club Brugge sa 3:1 savladao Bodo/Glimt. Maccabi Tel Aviv je bio bolji od Genta sa 3:1, a Bešiktaš je u Švicarskoj dobio Lugano sa 2:0. Duel Plzena i Astane završen je rezultatom 3:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nešto ranije bh. prvak Zrinjski je remizirao sa Aston Villom (1:1), Fenerbahče je uz dva gola Edina Džeke razbio Spartak Trnavu sa 4:0, dok je PAOK sa 4:2 demolirao HJK Helsinki.

U Varšavi Legia je pobijedila AZ sa 2:0, Genk sa 2:0 bio bolji od Čukaričkog, a Ferencvaroš i Fiorentina odigrali su 1:1, dok je u Škotskoj Aberdeen savladao Eintracht iz Frankfurta sa 2:0.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi