Poznati sastavi za spektakl na Maksimiru: Pobjeda Dinamu otvara vrata drugog kruga

Sve je spremno za utakmicu

Poznati sastavi za spektakl na Maksimiru: Pobjeda Dinamu otvara vrata drugog kruga

Esmer Oštraković

U 21 sat na rasporedu je utakmica 5. kola grupne faze Lige prvaka. Dinamo na Maksimiru dočekuje ekipu Milana, te se očekuje veliki spektakl.

Stadion je rasprodat, a kako i ne bi bio kada je ovo možda i najbitnija utakmica kada je riječ o grupnoj fazi i za jedne i za druge.

Obje ekipe nakon četiri odigrane utakmice imaju po četiri osvojena boda, te su u igri za prolaz dalje, te je pobjedna potrebna kako bi se to moglo ostvariti.

Niti jedan od trenera nije želio kalkulisati, te su na terenu najjače postave kod oba tima, a naravno upravo to je bilo i očekivano.

Tako će za Dinamo od prve minute večeras nastupiti: Livaković, Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić, Ademi, Mišić, Ivanušec, Moharrami, Petković i Oršić

Sa druge strane za Milan igraju: Tatarusanu, Kalulu, Gabbia, Kjaer, Hernandez, Bennacer, Tonali, Leao, De Ketelae, Rebić i Giroud.

Dinamo u ovu utakmicu ulazi i solidnoj seriji, ali nakon remija u posljednjem kolu u velikom derbiju protiv Hajduka.

Sa druge strane Milan je u posljednje dvije utakmice ostvario dvije pobjede, a posljednja je bila ubjedljiva na domaćem teenu od 4:1 protiv Monze.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nogometaši Milana moraju biti jako oprezni jer je Dinamo svoju jedinu pobjedu u Ligi prvaka ostvario na domaćem terenu protiv Chelseaja.

Podsjetimo, utakmica izmešu Dinama i Milana počinje u 21 sat.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

imeiime
Forza Milan. Gazi okupatore!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije