Zbog ovih riječi zvijezde Milana Maksimir će večeras da 'gori' na svaki dodir s loptom
Foto- EPA

Probudio je protivnika

Zbog ovih riječi zvijezde Milana Maksimir će večeras da 'gori' na svaki dodir s loptom

Midhat Šljivak

Dinamo Zagreb u utakmici 5. kola Lige prvaka na svom Maksimiru dočekuje slavni AC Milan, a ko osvoji tri boda u ovom meču imat će veliku šansu da se plasira u nokaut fazu takmičenja.

AC Milan kao favorit stiže na gostovanje u Zagreb kod Dinama. Rossoneri imaju jasan plan da se s tri boda približe plasmanu u nokaut fazu takmičenja.

Neće im biti lako. Dinamo je itekako neugodan rival s dosta kvalitetnih fudbalera, a pred ovaj meč govorio je fudbaler italijanskog prvaka Ante Rebić.

Rebić je rođen u Splitu. Naravno, navijač je Hajduka i gostovanje na Maksimiru ne smatra nikakvom posebnom motivacijom.

"Stadion nije kao u Italiji, ali teren je isti i za nas i za njih. Lijep je travnjak, no atmosfera na tribinama nije paklena kao na splitskom Poljudu", rekao je Rebić i nastavlja:

"Nisu mi posebna motivacija. Igrao sam protiv njih, ali eto, drago mi je da smo došli u Hrvatsku i što igrati protiv dosta prijatelja".

Oglasi

Ne žali Rebić što nikada nije zaigrao u Dinamu. Navodno je često bio blizu potpisa za Modre, ali on se nikad nije desio.

"Imao sam svoj put. Nije to bio ni Dinamo, ni Hajduk. Došao sam zbog Milana i nije mi žao za propuštenim šansama. Osvojio sam prvenstvo, igram Ligu prvaka i ostvario sam snove", rekao je Rebić.

Dinamo i Milan nakon četiri odigrane utakmice imaju po četiri osvojena boda i jasno je kako će oba tima morati da igraju na pobjedu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ispred njih su na tabeli Chelsea sa sedam te Salzburg sa šest bodova i u ovoj grupi bi tek u zadnjem kolu mogli biti poznati putnici u nokaut fazu takmičenja.

Susret Dinama i Milana igra se od 21 sat.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti