Dinamo "oteo" Slomića Werderu

Dinamo "oteo" Slomića Werderu

Adnan Beganović

Potpis bosanskohercegovačkog fudbalskog "dragulja", Semira Slomića, za zagrebački Dinamo glavna je vijest u našem susjedstvu.

Prema pisanju zagrebačkih Sportskih novosti Dinamo je preoteo Semira Slomića Werderu ispred nosa. Naime, skaut Wedera Husnija Fazlić je već duže vrijeme pratio ovog mladog prvotimca tuzlanske Slobode, ali kako navode Sportske novosti, Zdravko Mamić je uz pomoć sportskog direktora tuzlanskog Premijerligaša, Enesa Mešanovića, dogovorio prelazak Slomića u zagrebački Dinamo.

Semir Slomić je zapeo za oko skautima Dinama, Džemalu Mustedanagiću i Romeu Jozaku, u njemu su vidjeli veliki potencijal i maksimirski klub je sve učinio da Slomića dovede u svoje redove.

Sportske novosti navode da je Sloboda na ime obeštečenja dobila "mizernih" 100. 000 eura i da je ovo jedan od najboljih poslovnih poteza braće Mamić u zadnje vrijeme. U Semiru Slomiću "Modri" vide nasljednika Mihaela Mikića i on će već na zimskim pripremama imati priliku da se nametne stručnom štabu Dinama. U slučaju da ne uspije izboriti mjesto prvotimca, Semir Slomić, neće ići na posudbu u Lokomotivu, nego će Dinamo sve učiniti da ga pozajmi nekom od prvoligaških klubova da bi stjecao iskustvo u jačoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.