Jakirović oprezan i spušta loptu: "Imamo mjesta za napredak"
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Dinamo savladao PAOK

Jakirović oprezan i spušta loptu: "Imamo mjesta za napredak"

Haris Zilić

Fudbaleri Dinama odradili su lavovski posao u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige. Modri su na Maksimiru sa 2:0 savladali PAOK i na revanš u Solun nose značajnu prednost.

Po završetku utakmice medijima se obratio trener Dinama Sergej Jakirović koji je imao još jedan uspješan evropski nastup nakon što je u šesnaestini finala sa Dinamom izbacio španski Betis.

"Hvala ovo nevjerovatnoj i divnoj publici, stvarno su nas nosili 90 minuta. Bili smo poprilično stabilni, ispalo je da se radilo o čvrstoj ekipi, a mi možemo biti zadovoljni rezultatom", rekao je Jakirović i nastavio:

"Čeka nas zahtjevan revanš, svjesni smo da nas tamo čeka paklena atmosfera, ali spremni smo i za taj izazov."

Priprema pred utakmicu je bila jako dobra, to se i vidjelo na terenu.

Oglasi

"Možemo biti zadovoljni jer je PAOK jako kvalitetna ekipa. U pripremi utakmice smo znali da je njihov napadački trio iznimno kvalitetan, dali su zajedno 66 golova, ali mi smo ih uspjeli zaustaviti."

Ipak, Jakirović je još uvijek oprezan i spušta loptu na zemlju.

"Imamo mi još mjesta za napredak u defanzivi možemo još bolje stajati jer oni jako dobro napadaju prostor", naglašava trener Dinama.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Svjestan je trener Modrih da će u Solunu biti pakao od prve minute i da opreza mora biti maksimalan od strane njegove ekipe.

"U Solunu očekujem pritisak od prve sekunde, znam da će nas odmah napasti, a mi to moramo dobro iskontrolirati. Par puta smo se i sami upucali, moram priznati", rekao je Jakirović za kraj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi