Dinamo prodaje još jednog talenta za veliki novac?

Olmo na meti Valencije

Dinamo prodaje još jednog talenta za veliki novac?

Zagrebački Dinamo bi u narednim sedmicama mogao realizovati još jedan spektakularan izlazni transfer.

Nakon Ante Ćorića, koji je potpisao za Romu, te Borne Sose koji se priključio Stuttgartu, na izlaznim vratima Maksimira nalazi se i 20-godišnji Dani Olmo koji iza sebe ima najbolju sezonu u dosadašnjoj seniorskoj karijeri.

Mladi Španac je na 33 utakmice za Dinamo postigao devet golova uz šest asistencija i bio je jedan od najboljih fudbalera zagrebačkog kluba u prošloj sezoni, što nije promaklo ni inostranim klubovima.

Hrvatski mediji pišu da je ozbiljan interes za Danija Olma pokazala Valencia, koja će naredne sezone nastupati u Ligi prvaka. Sa Mestalle su Dinamu poslali već jednu ponudu koja je odbijena, s obzirom da u prvaku Hrvatske nisu bili zadovoljni visinom obeštećenja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nije poznato koliko će novca Dinamo tražiti za Olma, ali sigurno se radi o iznosu većem od pet miliona eura.

Prije dolaska u Dinamo 2014. godine, Dani Olmo je bio član omladinskih selekcija Espanyola i Barcelone.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi