Igrač Crvene Zvezde potpisuje za Valenciju

Iz komšiluka u Primeru

Igrač Crvene Zvezde potpisuje za Valenciju

S. Grebović

Vezista Crvene Zvezde Uroš Račić karijeru će nastaviti u Valenciji, a Šišmiši će za njegove usluge morati izdvojiti 2,2 miliona eura.

Crveno-bijeli su na stolu imali i ponudu belgijskog Genta, ali su Šišmiši bili konkretniji u pregovorima pa će tako Račić od naredne sezone igrati na Mestalli.

Još je preostalo da dvadesetogodišnji vezista prođe ljekarske preglede i stavi svoj potpis te da tako i zvanično postane novi igrač Valencije, što bi se trebalo dogoditi u toku sljedeće sedmice. 

Račić je u Zvezdu stigao u martu 2016. godine iz OFK Beograda, a u protekloj sezoni je odigrao 34 utakmice za šampiona Srbije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svojevremeno je slovio za jednog od većih talenata na svojoj poziciji, a navodno je za njega u jednom trenutku bio zainteresovan i Juventus, ali će na kraju inostranu karijeru započeti u Španiji. 

Klubovi iz komšiluka i dalje nastavljaju da prodaju svoje ponajbolje igrače za odlične sume novca u najjače evropske lige, dok se naši klubovi i dalje moraju zadovoljavati minimalnim iznosima koje dobivaju u zamjenu za igrače koje prodaju i to u lige nešto manjeg kvaliteta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi