Dvanaest dana pakla za Dinamo Zagreb
FOTO - EPA

Derbi do derbija

Dvanaest dana pakla za Dinamo Zagreb

A. Beganović

Dinamo Zagreb očekuje nikad teži raspored. Hajduk, Milan, Osijek i na kraju Chelsea? Koliko mogu Modri iz Zagreba?

Aktuleni hrvatski prvak, Dinamo iz Zagreba, u 4. kolu Lige prvaka podijelio je bodove sa Salzburgom (1:1) i tako je ostao u igri za plasman u narednu fazu takmičenja.

Istina, izabranicima Ante Čačića bi tri boda iz sinoćnjeg susreta mnogo više odgovarala u borbi za nokaut fazu Lige prvaka, no četiri boda iz četiri susreta u grupi sa Milanom, Chelsajem i Salzburgom, nisu za potcijeniti.

Međutim, nemaju u Dinamu mnogo vremena za "plakanje", a ni za analiziranje sinoćnjeg meča jer ih u narednim danima očekuje pakleni raspored, možda i najzahtjevniji u bogatoj historiji kluba.

Naime, za vikend će Dinamo imati jedan "lakši" meč protiv Varaždina, a onda zagrebačku ekipu očekuje 12 "paklenih dana". A, sve počinje 21. oktobra u Splitu gdje će Dinamo u najvećem derbiju hrvatskog prvenstva snage odmjeriti sa Hajdakom. Do posljednjeg mjesta ispunjen Poljud i Hajduk predvođen Markom Livajom su sasvim sigurno veliki izazov za izabranike Ante Čačića.

Samo četiri dana kasnije možda i najvažniji meč u Ligi prvaka. Na Maksimir stiže u najjačem klupskom takmičenju neuvjerljivi Milan, koji je pred svojim navijačima rezultatom 3:1 savladao Dinamo. Nisu Modri bez šansi u ovom meču, a eventualna pobjeda ostavila bi ih u igri za plasman u osminu finala.

Oglasi

Nakon utakmice s Milanom novi derbi u prvenstvu. Opet malo vremena za odmor, odnosno četiri dana nakon domaćeg okršaja sa talijanskim prvakom slijedi gostujući sa Osijekom. Gradski vrt, Osijek koji igra sjajno nakon odlaskla s klupe Nenada Bijelice, sigurno će tražiti svoju šansu u duelu sa Dinamom.

Ali, ni tu nije kraj paklenom rasporedu Dinama. Početkom narednog mjeseca, odnosno 2. novembra hrvatski prvak gostovat će u Londonu kod Chelseaja, a ukoliko Dinamo ostvari dobar rezultat u duelu s Milanom, upravo ovaj u kolijevci fudbala će biti odlučujući u borbi za proljeće u Ligi prvaka.

Dakle, u 12 dana, odnosno od 21. oktobra do 2. novembra izabranici Ante Čačića će odigrati četiri veoma bitne utakmice. U domaćem prvenstu gostujuće sa Hajdukom i Osijekom, te u Ligi prvaka domaću sa Milanom i gostujuću sa Chelseajem.

Raspored je to koji bi zabrinuo mnogo evropske ekipe, no da su pred početak sezone Dinamu ponudili ovakav razvoj događaja, sasvim sigurno bi ga prihvatili.

Čačić zadovoljan bodom iz duela sa Salzburgom

U 4. kolu Lige prvaka Dinamo je u Zagrebu remizirao sa austrijskim prvakom, a trener Modrih, Ante Čačić, bio je zadovoljan nakon meča.

"Rekao sam prije utakmice da nam uvijek malo fali. Nije lako pobjeđivati u Ligi prvaka, a dužan sam čestitiati igračima i navijačima koji su nas bodrili 90 minuta. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme. Iako smo rano primili gol, nismo pokleknuli. Držali smo ritam, bili smo svoji i imali smo prilike koje nismo realizirali. U drugom dijelu se vidjelo da su oni energetski moćniji. Imali smo i peh da smo neke igrače morali silom prilika mijenjati. Mi smo željeli tri boda, zato smo i promijenili način igre, ali imali su oni opasnih prilika iz tranzicije", rekao je Čačić, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Piše se bod. Ovo je Liga prvaka, takmičenje u kojem se do bodova ne dolazi lako. U ritmu smo takvom kakvom jesmo i zbog toga još jednom čestitke igračima. Znam u kakvom su stanju pojedini igrači, no opet su napravili sve što su mogli da dođemo do tri boda. Na kraju, moramo biti zadovoljni bodom. Mislim da smo i dalje živi. Učinit ćemo sve da nam se vrati trud koji smo uložili".

Na kraju dodajmo da je u grupi E Chelsea vodeći sa sedam bodova, Salzburg ima bod manje, dok Milan i Dinamo imaju po četiri boda.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

semaa
Al nas u BIH zaboli za 12 dana pakla Dinama.. uu sve mislimo kako ce to oni prezive
5 1
Krivaja Zavidovići
Da su sinoć pobijedili imali bi šansu biti makar treći dok ovako sad, po meni, nemaju više šansi. Biće posljednji u grupi...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi