Nesuđeni golman Sarajeva otkrio kako je Dinamo mangupskom prevarom poražen: "Vikao je pusti, pusti"

Kelava se prisjetio mečeva Evropske lige

Nesuđeni golman Sarajeva otkrio kako je Dinamo mangupskom prevarom poražen: "Vikao je pusti, pusti"

Endin Čaušević

Hrvatski golman Ivan Kelava svojevremeno bio je na meti Sarajeva, ali se transfer u klub s Koševa na kraju nikada nije desio.

Kelava je 2014. godine bio član Udinesea gdje nije bio baš u prvom planu i bio je na meti Sarajeva, te je imao veliku želju da karijeru nastavi u dresu bh. premijerligaša, ali se to nije desilo.

U razgovoru za naš portal je prije nekoliko godina otkrio da je on bio spreman da dođe na posudbu u Sarajevo, ali da su tada nerealni zahtjevi čelnika bordo kluba stopirali pregovore s Udineseom.

"Dosta vremena je prošlo od tada, ali, sjećam se da je malo nedostajalo da dođem na Koševo. S moje strane želja nije bila upitna, no rukovodstvo Sarajeva je imalo, po meni, malo nerealne zahtjeve. Od Udinesea su uz posudbu tražili i postotak od moje sljedeće prodaje, na što su Italijani samo odmahnuli rukom, tako da je sve to propalo", rekao je tada Kelava za SportSport.ba.

Ovaj 34-godišnji golman ponovo se našao u centru pažnje nakon što je nedavno gostovao u Podcastu Inkubator u kojem je govorio o svojoj karijeri i otkrio je zaista neke zanimljive stvari.

Oglasi

Kelava je ponikao u Dinamu i u prvom timu je šansu dobio kod Vahida Halilhodžića i bio je dio tima koji je odlično igrao u Evropskoj ligi te sezone i bili su na korak da tada izbore nokaut fazu.

Dinamo je tada na Maksimiru srušio Villarreal, ali u odlučujućem meču su poraženi na svom terenu od PAOK-a sa 1:0 golom Salpingidisa.

I u prvom okršaju ovih klubova koji se igrao u Solunu PAOK je pobijedio sa 1:0, a odlučujući gol na tom meču postigao je srbijanski napadač Vladimir Ivić u 56. minuti.
Međutim, Kelava je sada otkrio kakav potez i "prevaru" je Ivić napravio prilikom postizanja tog gola.

"Tamo smo u Solunu smo izgubili sa 1:0 na prevaru. Puštali smo loptu, Bika (Bišćan) je htio da ju izbije, ali mu je Ivić vikao 'pusti, pusti, pusti', on pustio i ovaj ostao sam na drugoj. To su te fore prevarantske, sportska drskost. Možda sam i ja mogao izaći na taj centaršut i ne bi bilo uopšte toga, ali...", priča Kelava o nevjerovatnom golu protiv PAOK-a.

Kelava se prisjetio i velike pobjede Dinama protiv Villarreala od 2:0 na Maksimiru i otkrio je kako ih je Vaha tada pripremao za meč i šta je rekao ekipi da urade kako bi na kraju pobijedili Žutu podmornicu.

"Vaha je bio malo autokrat i bilo je sigurno potrebno to određenim igračima. Njemu sam neizmjerno zahvalan jer me povukao iz Lokomotive nakon tri kola. Onda se Lončarić povrijedio na Poljudu, ja sam ušao i dobro branio, a za četiri dana smo igrali protiv Villarreala", kaže Kelava i nastavlja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Onda nam je dao dan slobodno, pa je uzeo bus da idemo u Čatež gdje smo bili do utakmice. Napravio je taktiku za taj meč i rekao nam kako ćemo ih pobijediti, da ćemo ih ubiti po krilu".

Kelava je pričao i o ostalim mečevima Dinama u Evropi, ali i svom boravku u Italiji gdje je igrao za Udinese i Carpi. Kasnije je nastupao za Granadu, Debrece, Poli lasi, Inter iz Zaprešića, Alki Oroklini, AO Xhanti i Melbourne kojeg je napustio ovog ljeta i trenutno je bez kluba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti