Sopić pred novi duel sa Dinamom: Treba da se igra jedna utakmica, tako ću misliti do kraja života
Sopić u društvu trenera Dinama Sergeja Jakirovića (FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL)

Govorio je i o tome koliko je uzdrmana njegova ekipa, te šta znači gol u gostima

Sopić pred novi duel sa Dinamom: Treba da se igra jedna utakmica, tako ću misliti do kraja života

Novi okršaj Dinamo i Rijeka će imati u srijedu.

Od 19 sati na Maksimiru se igra prvi meč finala Kupa. Dinamu pripada blaga uloga favorita, Modri su na pragu titule prvaka u prvenstvu, dok je Rijeka uzdrmana sa tri vezana poraza.

Svoja očekivanja od meča otkrio je trener Rijeke Željko Sopić.

"Očekuju nas dvije zahtjevne utakmice sa Dinamom. Oni su u dobrom nizu, mi u lošem. Trebamo skupiti glave, dobro se prezentirati i pokušati trofej donijeti na Rujevicu. Vjerujem da poraz u Varaždinu neće ostaviti traga, biće i promjena u ekipi.

Istrčat ćemo na Maksimiru da zabijemo minimalno jedan gol, gol u gostima vrijedi duplo i neophodan je ukoliko želimo da imamo šanse na Rujevici", rekao je Sopić.

U ovom duelu će biti domaće sudije, ne strane kao u dosadašnjim derbijima.

Oglasi

"Što se tiče suđenja, neću komentarisati. Nisam ni ranije. Što se tiče Kupa, finale bilo kojeg Kupa treba da se igra na jednu utakmicu. To nema veze sa Rijekom, a slabiji klub mora da ima neke šanse. U Poljskoj je bilo finale, a Wisla je osvojila Kup. Nisam siguran da bi Wisla imala šansu u dvije utakmice. To je moje mišljenje i tako će biti do kraja života".

Tri poraza su sigurno uzdrmala Rijeku.

"Sve ćemo dati od sebe da sezonu zaključimo trofejom. Nećemo bježati od tri poraza, trebamo biti realni. Mi smo pokazali da možemo igrati protiv Dinama, na Rujevici smo bili bolji takmac, ali samo rezultat daje za pravo da si u pravu. Vidjet ćemo sve nakon ove dvije utakmice, ali maksimalno sam pozitivan. Idemo spremni na Maksimir".

Sopić je saopštio da je upitan nastup Emira Dilavera, ali da se nada da će i on biti spreman.

Martin Zlomislić se pojavio na press konferenciji, što znači da će i dalje braniti u Kupu.

"U životu nisam promijenio svoje mišljenje. Opet lupetaju portali... Čovjek je branio sve do sada u Kupu, a sada bi neko drugi trebao na gol? Nije bitno kako se zove, to je tako rečeno i dogovoreno. Zašto bi sada mijenjali?".

Novinari su pitali Sopića da li je smanjena euforija nakon poraza u prvenstvu, kakva je atmosfera na osnovu toga u njegovoj ekipi

"Stanje u ekipi je dobro. Mi smo kod kuće pokazali da možemo, dat ćemo sve od sebe na ove dvije utakmice. Igrat ćemo napadački, moramo nešto napraviti na Maksimiru", dodao je Sopić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi