Željko Sopić nije štedio pojedine igrače Rijeke: "Ima onih koji misle da trebaju igrati i eto..."
Foto - Goran Kovačić / Pixsell

Trener Rijeke nakon poraza u Varaždinu

Željko Sopić nije štedio pojedine igrače Rijeke: "Ima onih koji misle da trebaju igrati i eto..."

Endin Čaušević

Rijeka je danas poražena u gostima od Varaždina sa 3:1 i čini se ostala bez šansi u borbi za prvaka Hrvatske. Nakon meča trener gostiju Željko Sopić preuzeo je odgovornost za poraz, ali je i poslao poruku igračima koji danas nisu opravdali očekivanja.

Rijeka je uspjela da upropasti odličan proljetni dio jer je ovaj tim danas doživio treći uzastopni poraz u prvenstvu, te ukoliko Dinamo večeras pobijedi Osijek na Maksimiru i zvanično će biti prvak Hrvatske.

Malo ko je očekivao da će Rijeka doživjeti tako težak poraz od Varaždina koji je slavio sa 3:1 i iskoristio je sve greške odbrane gostiju danas.

Željko Sopić je napravio određene promjene u sastavu kako bi odmorio pojedine igrače za dvomeč protiv Dinama u finalu Kupa Hrvatske, a to je danas koštalo njegov tim.

Trener Rijeke je stao pred novinare na kraju utakmice i priznao da preuzima potpunu odgovornost za današnji poraz u Varaždinu.

"Preuzimam potpunu odgovornost za rezultat. Ja sam odlučio da igramo s ovakvim sastavom s obzirom na srijedu i na finalu utakmicu Kupa, nakon toga idemo za Osijek, a poslije toga nam ponovo dolazi Dinamo...", govori Sopić i dodaje.

Oglasi

"Neki igrači su dosta izraubani, ali ne treba se vaditi na to. Danas smo bili loši, pokušali smo pritiskati i sve, ali kada Varaždinu pokloniš dva gola oni se spuste u niski blok koji nije lagano probiti".

Željko Sopić: Slijedi maksimalna priprema za finale Kupa! 🔵⚪ #ZajednosmoRijeka #HNKRijeka

Posted by NK Rijeka on Saturday, May 11, 2024

Danas je dao šansu igračima koji se nisu previše naigrali ove sezone, te očito s njihovim učinkom nije bio zadovoljan.

"Znam da na našoj klupi ima igrača koji misle da trebaju igrati. Danas su dobili šansu, pokazali su to što su pokazali i tako će biti vrednovani u budućnosti što se tiče minuta", jasno je poručio trener Rijeke.

Sopić se na kraju osvrnuo na meč na Maksimiru protiv Dinama koji se igra u srijedu u okviru prvog okršaja u finalu Kupa Hrvatske.

Potražite više informacija na temu HNL:

"Sigurno će to biti drugačija utakmica. Igrače tipa Smolčića smo htjeli danas pod svaku cijenu odmoriti, njega i igrače koji su bili roviti. Maksimano ćemo se spremiti za utakmicu finala Kupa, nadam se da će svi biti na raspolaganju i da ćemo ući u jednu borbu s Dinamom za taj trofej", zaključio je Sopić.

Podsjećamo, prvi finalni meč Kupa Hrvatske između Dinama i Rijeke igra se na Maksimiru u srijedu od 19 sati, a revanš je na rasporedu 22. maja na Rujevici od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi