Procurio šokantan snimak iz VAR sobe s meča Dinama i Rijeke: "Je*o ti bog majku..."

Šta se dešavalo?

Procurio šokantan snimak iz VAR sobe s meča Dinama i Rijeke: "Je*o ti bog majku..."

E. Škorić

Na internetu su se pojavile nove snimke konverzacija sudija s utakmice SuperSport HNL-a, a sada je javnosti dostupan snimak sa derbija u 24. kolu između Dinama i Rijeke.

Dinamo je slavio sa 1:0 na Maksimiru i to golom u sudijskoj nadoknadi. Prethodno je Rijeka dala gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Na početku drugog poluvremena, pri rezultatu 0:0, nakon centaršuta iz slobodnog udarca, Mirko Marić glavom je zabio za vodstvo Rijeke 1:0. Glavni sudija Dario Bel priznao je gol i pokazao na centar.

Snimka sada otkriva kako je u to vrijeme tekao razgovor između Bela i VAR sobe u kojoj su bili Igor Pajač i Ivan Mihalj.

Nije jasno ko od njih govori koju rečenicu, ali je činjenica da jedan glas postavi dva pitanja ,a drugi na to saspe psovke:

Oglasi

"Zaleđe? Potencijalno zaleđe? Igraj, to je gol. Nema faula. Je*o ti bog majku u pi*ku. Je*o ti bog majku u*ranu, ti je*o bog majku...", čuje se na snimku.

Ne treba niti napominjati koliko je bio važan meč Dinama i Rijeke. Pobjedom su se Modri uključili u trku za prvaka, a uz to im je pogodovao remi Varaždina i Hajduka (1:1), s tim da je i meč u Varaždinu donio neke kontroverzne sudijske odluke.

Bruno Marić podnio ostavku

Nakon svih tih pritisaka, osavku je dao predsjednik Komisije fudbalskih sudaca HNS-a Bruno Marić.

Dosadašnji predsjednik Komisije fudbalskih sudija HNS-a Bruno Marić podnio je ostavku na svoju dužnost te u razgovoru s predsjednikom Hrvatskog fudbaslkog saveza Marijanom Kustićem iznio osobne razloge zbog kojih je donio takvu odluku.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Predsjednik Kustić izrazio je razumijevanje za iznesene razloge te je ostavku prihvatio, a Izvršni odbor usvojio", stoji u objavi Hrvatskog fudbalskog saveza.

Podsjetimo, Marić je jučer dan ranije održao press konferenciju. Govorio je o spornim momentima sa utakmice u Varaždinu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fixa
Sto morate citirati u naslovi indijanci
0 1
SamoZrinjski
Ne morate vi prenositi svetogrđe. Fuj
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi