Ne smiruje se bura u Hrvatskoj, procurio novi snimak iz VAR sobe, Dinamo na žestokom udaru!

Saga se nastavlja

Ne smiruje se bura u Hrvatskoj, procurio novi snimak iz VAR sobe, Dinamo na žestokom udaru!

E. Čaušević

U Hrvatskoj se ne smiruje bura oko sumnjivih sudijskih odluka i videozapisa koji su procurili u javnost prethodnih dana. Ovaj put na red je došao meč Dinama i Lokomotive kada gostima na Maksimiru nije sviran penal.

Cijeli skandal počeo je nakon utakmice Varaždina i Hajduka u kojem je, prema mišljenju mnogih, klub iz Splita oštećen u nekoliko situacija i čak su u javnost procurili videosnimci komunikacije sudija na terenu i onih u VAR sobi.

Zbog toga je krenula lavina kritika na račun suđenja, a navijači Hajduka i Rijeke vjeruju da se "ide na mlin" zagrebačkog Dinama.

Večeras se pojavio i novi snimak na društvenim mrežama kojim se želi pokazati da Dinamo ima povoljniji status kod sudija od ostalih klubova u Hrvatskoj.

Riječ je o meču Dinama i Lokomotive koji se igrao na Maksimiru u okviru 13. kola, a domaći tim je nakon preokreta u sudijskoj nadoknadi došao do pobjede od 1:0.

Oglasi

Lokomotiva je vodila sa 1:0, a na snimci je prikazan detalj dok su gosti imali tu prednost, te se tvrdi da im nije dosuđen čist penal nakon što su u duelu bili Theophile i Tuci.

Glavni sudija bio je Fran Jović, a pomoćnici Hrvoje Radić i Dominik Benković. U VAR sobi bili su Ante Čuljak i Bojan Zobenica. Oni su imali komunikaciju oko spornog detalja i zaključili su da penala nije bilo.

"Nije to meni dovoljno", rekao je jedan od sudija, a potom se čuje: "Provjera završena, sve u redu. Bravo, bravo sve u redu".

"Malo jači dodir, ali ne možeš to za penal suditi". Nakon toga sudije u VAR sobi su imale međusobnu komunikaciju. "A da ga je dosudio... Šta ćeš", rekao je jedan od sudija, a drugi kratko dodao: "Ha, ništa".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sporni detalj s te utakmice i komunikaciju sudija možete POGLEDATI OVDJE.

Ova situacija našla se u centru pažnje i nakon derbija Dinama i Rijeke kada je zagrebačkom timu u zadnjim minutama dosuđen penal, te mnogi smatraju da isti nije smio biti dosuđen što je samo pojačalo priče o tome da Modri imaju "povlašten status" kod sudija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi