Gotovo da se ne pamti da je neko ovako došao na megdan Dinamu: "Možda izgubimo, ali teško"

Sopić 'puca' od samopouzdanja, a Dinamo želi se približiti rivalima

Gotovo da se ne pamti da je neko ovako došao na megdan Dinamu: "Možda izgubimo, ali teško"

S. Mlaćo

Veliki derbi HNL-a sutra igraju na Maksimiru Dinamo i Rijeka, a u svemu su naravno itekako bitne psihološke 'igrice'. Prati se svaka izjava, svaki potez klubova putem društvenih mreža, svaka sitnica...

Rijeka je i dalje lider, Hajduk je danas samo rezimirao sa Varaždinom (1:1), te ostao na drugom mjestu, dok je Dinamo trećeplasirano, ali ima dvije utakmice manje.

Modri iz Zagreba su puni samopouzdanja nakon što su izbacili Betis u Evropi, te se nadaju da će sada slaviti i dodatni smanjiti prednost Rijeke i Hajduka.

Sutra je pravi trenutak za to, ali i Rijeka ima svoju računicu. Željko Sopić je hit, u svakom pogledu. Kraj klupe, ali i u izjavama. Puca od samopouzdanja, a tako je bilo i sada.

Gotovo da je uvjeren da Rijeka neće izgubiti na Maksimiru.

"Bitan je gard. Može se desiti i da izgubimo. Teško, ali može. Jako teško. Ostavit ćemo srce na etrenu i nadam se da će navijači sretni izaći sa stadiona", rekao je Sopić.

Oglasi

Kazao je da u timu sigurno neće biti bivšeg Dinamovca Nike Jankovića koji ima ozbiljnu povredu i već određene vrijeme je 'out'.

"Stadion će biti ispunjen, a imat ćemo navijače iza leđa. Mi imamo mladu ekipu, potentnu, a idemo se nadigravati i odnijeti bodove na Rujevicu. Pritisak je veći na Dinamu? Nema tu loptice pritiska. Kao sportista svaku utakmicu želite dobiti.

Moji igrači imaju pritisak na svakom treningu. Vjerovatno je možda veći pritisak na Dinamu, ali i moji igrači ga sigurno osjećaju".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sopić je čestitao Dinamu na prolazu protiv Betisa i istakao da je gledao meč, kao i protiv Varaždina, te da je Dinamo pokazao dva lica.

Sutrašnji meč Dinama i Rijeke igra se na Maksimiru sa početkom u 15 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Pero izdrži....
0 0
user1676717906
Idemo Rijeko samo teci ka cilju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi