Dinamo saznao moguće protivnike i ima se čemu nadati!
Zagrepčani su izbjegli najteže rivale, a u opticaju je nekoliko protivnika protiv kojih bi hrvatski prvak čak bio i favorit na papiru

Modri u iščekivanju žrijeba

Dinamo saznao moguće protivnike i ima se čemu nadati!

Dinamo je takmičenje u grupi D Evropske lige završio na prvom mjestu sa čak 14 osvojenih bodova, čime je na dominantan način osigurao evropsko proljeće, prvo poslije skoro 50 godina.

Kao prvoplasirani tim grupe, Dinamo je obezbijedio status nosioca u 1/16 finala Evropske lige i za protivnika u ovom krugu neće dobiti nijednog od ostalih pobjednika grupa, ali ni četiri najbolje od trećeplasiranih ekipa iz grupa Lige prvaka koje takmičenje nastavljaju u Evropskoj ligi.

Od timova koji su ispali iz Lige prvaka, Dinamo za protivnike može izvući Šahtar, Galatasaray, Club Brugge i Viktoriju Plzen.

Ostali potencijalni protivnici Dinama su: Zurich, Celtic, Slavia Prag, Sporting, Olympiacos, Rapid, Lazio, Malmo, Krasnodar, Rennes i BATE Borisov.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

To znači da je Dinamo izbjegao najjače rivale kao što su Arsenal, Chelsea, Sevilla, Napoli ili Inter, a već je poznato i da će prvu utakmicu 14. februara igrati u gostima, a revanš sedam dana kasnije na Maksimiru.

Dinamo će protivnika saznati na žrijebu koji je na rasporedu u ponedjeljak.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

blue21
Sretno modri, napravili ste ozbiljan iskorak u Evropi
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi