Dinamo se želi riješiti petorice, među njima Hajrović i Dilaver, ali ima i 'mali' problem

Neće biti lako

Dinamo se želi riješiti petorice, među njima Hajrović i Dilaver, ali ima i 'mali' problem

E. Škorić

U redovima hrvatskog prvaka Dinama ne planiraju na neke donedavno standardne igrače, a među njima i dvojac s bh. zastavom.

U četvrtak poslijepodne Zoran Mamić će okupiti ekipu na sastanku i treningu, s čime će Modri zvanično krenuti u pripreme za novu sezonu. Sada krene onaj važni dio sezone za Dinamo, kada će se tražiti što bolji plasman i - konkretno - nastupi u grupnoj fazi nekog evropskog natjecanja.

Na Maksimiru atmosfera nije baša idealna, a Dinamo mora da se riješi nekih igrača. Na spisku ima njih pedeetak, što onih koji su tu, što nekih koji su na posudbama i treba da se vrate i svi nešto očekuju i vjeruju da trebaju dobiti šansu u Dinamu.

Modrima će biti problem da se riješe nekih igrača, a Sportske novosti pišu da su na toj listi Izet Hajrović, Emir Dilaver, zatim Moubandje, Pinto i Atiemwen.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Problem nastaje kada se pogledaju ugovori većine tih nogometaša i jasno je da oni neće samo tako otići. Dilaver nema baš dobar odnos s Zoranom Mamićem, ali je nedavno produžio ugovor na još dvije godine.

Hajrović ima do decembra 2021. godine ugovor, no on je također prekrižen i klub se nada da će uspjeti da ga proda do početka nove sezone.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EmirTM87
Ovaj Hajrovic gdje god ode, hoce da ga se rijese. Nigdje nije uspio sastaviti sezonu da igra konstantno, da je standardan
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi