Fudbal je igra u kojoj je Dinamo u problemu sve dok ne uđe Luka Menalo

Donio Modrima prolaz dalje

Fudbal je igra u kojoj je Dinamo u problemu sve dok ne uđe Luka Menalo

E. Ganibegović

Mnogo teže od očekivanog, Dinamo Zagreb izborio je treće pretkolo Lige prvaka.

Nakon iznenađujućeg remija (2:2) u prvoj utakmici protiv Shkupija, prvak Hrvatske je i večeras na Nacionalnoj Areni "Toše Proeski" u Skoplju imao jako težak zadatak protiv makedonskog prvaka, ali na kraju je uspio slaviti s 0:1 i s ukupnih 3:2 proći dalje. 

Štaviše, domaći tim je u prvom poluvremenu imao dvije najbolje prilike. Prvo je u 22. minuti Margvelashvili nadskočio sve u šesnaestercu Dinama i glavom šutirao tik iznad prečke.

Tri minute prije kraja prvog poluvremena, Cephas je napravio sjajnu solo akciju, predriblao nekoliko fudbalera gostiju i šutirao, no otišlo je to pored gola.

Ante Čačić, trener Dinama, na poluvremenu pravi odlučujući potez. Na teren je poslao Luku Menala umjesto Darija Špikića i to mu se odmah isplatilo.

U 47. minuti prekrasna asistencija reprezentativca Bosne i Hercegovine za Arijana Ademija koji pogađa za, ispostavit će se, konačnih 0:1.

Oglasi

Odmah nakon toga Menalo postiže i pogodak, koji mu je neopravdano poništen zbog navodnog ofsajda. 

Luka Menalo je tako nastavio sa sjajnom formom na početku sezone. Nakon što je u prvom kolu HNL svojim golom u nadoknadi srušio Lokomotivu (3:2), također nakon što je ušao s klupe, upisao je i asistenciju u drugom kolu u kojem je Dinamo prije tri dana deklasirao Slaven Belupo u Koprivnici s 1:5.

Spomenimo i to da je Amer Gojak priliku večeras dobio tek u šestoj minuti sudijske nadoknade, da se ukrade još koji sekund, ulaskom u igru umjesto Mislava Oršića.

Treće pretkolo Dinamu donosi dvomeč protiv bugarskog Ludogoretsa, dok će Shkupi takmičenje nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš drugog pretkola Lige prvaka:

Shkupi - Dinamo 0:1 (Ademi 47')

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Odavno veću glupost od naslova nisam pročitao.
10 2
Milfhunter
Zabio je i cist gol, koji je neopravdano poništen
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi