Gasi se hrvatski klub, dio krivice za najgori scenarij prebacuju na zagrebački Dinamo

Inter iz Zaprešića pred gašenjem

Gasi se hrvatski klub, dio krivice za najgori scenarij prebacuju na zagrebački Dinamo

E. Škorić

Hrvatski klub Inter iz Zaprešića nalazi se pred stečajem i gašenjem nakon 93 godine postojanja.

Klub iz okoline Zagreba osvojio je Kup Hrvatske 1992. godine i to mu je najveći uspjeh, ali se 2005. sa Modrićem i Ćorlukom borio s Hajdukom za titulu prvaka i igrao Kup UEFA.

Bivši igrači Serdar Serderov i Borislav Conev su dobili spor na FIFA Sudu i to je na kraju dotuklo Inter, koji će se brzo i ugasiti.

"Presude FIFA su skandalozne, ali su na snazi. Moramo da platimo ono što u njima piše da bismo izbjegli gašenje seniorskog tima", rekao je Branko Laljak, predsjednik kluba, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Želim biti potpuno jasan i reći da Dinamo nama nije ništa kriv za naše finansijske probleme, ali nije nam išlo na ruku što su odustali nakon što smo postigli dogovor. Mi smo raspustili prvu ekipu i stručni štab jer je bilo dogovoreno da će doći njihovi ljudi i da će u našim dresovima igrati Dinamovi igrači, ali su oni na kraju odustali. Ne znam zašto se to dogodilo".

Inter je posljednji put u sezoni 2019/20 igrao Prvu ligu HNL, ali sada ga čeka najteža odluka i najvjerovatnije potpuno gašenje i postojanje kluba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi