Dinamo sve riješio u prvoj utakmici

Modri praktički osvojili Kup

Dinamo sve riješio u prvoj utakmici

Edmir Škorić

Dinamo je u prvom susretu finala Hrvatskog kupa deklasirao Varaždin rezultatom 5:1 i tako praktički osigurao duplu krunu.

Modri su od prve minute zagospodarili maksimirskim travnjakom, pa je već u devetoj minuti Sammir pogodio za vodstvo Dinama. Iako je Dinamo i poslije gola nastavio s napadima, Varaždin je uspio izjednačiti. Davor Vugrinec je izveo korner, a Dino Škvorc pogodio mrežu domaćih.

U posljednjim trenucima prvog dijela Dinamo je stigao do novog vodstva. Pedo Morales je ubacio iz kornera, Krkec krivo istrčao, a Tonel loptu poslao u mrežu Varaždinaca.

U 71. minuti Bećiraj povisuje na 3:1, šest minuta kasnije isti igrač rješava sve dileme oko pobjednika. Tačku na 'i' stavio je Badelj, pogodivši za konačnih 5:1.

Dinamu ostaje revanš u Varaždinu, no zaista je teško vjerovati u bilo kakvo čudo. Prema svemu sudeći, Dinamo će proslaviti duplu krunu ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije