Dinamo u narednim danima dobija prvo pojačanje

Sve je dogovoreno, Portugalac se vraća na Maksimir

Dinamo u narednim danima dobija prvo pojačanje

S. Mlaćo

Dinamo će u narednim danima dobiti novo pojačanje.  Naime, 29-gdišnji Portugalac Ivo Pinto vratit će se u redove hrvatskog prvaka.

Danas bi trebao stići u Zagreb na završne pregovore, te potpisati ugovor.

Pinto je već ranije dvije i pol godine boravio u Dinamu, te upisao 112 nastupa, a zatim je otišao u engleski Norwich za tri miliona eura.

Sa ovim klubom izborio je i Premiership, a ugovor mu je istekao i odlučio se sada vratiti u Dinamo.

Ranije je Pinto nosio dres Rio Ave, Cluja, Leirie, Porta, Covilhe, Boaviste, a u Engleskoj se zaista naigrao. Upisao je u posljednjoj sezoni tek šest nastupa u svim takmičenjima.

Kada su odlasci iz Dinama u pitanju, spominje se da će Maksimir napustiti bh. internacionalac Izet Hajrović.

Ko dolazi, a ko odlazi?

Kako navode Sportske novosti trener Dinama Nenad Bjelica je bacio oko na napadača belgijskog Saint–Gilloisea i desnog beka francuskog Metza. U pitanju su Youssoufou Niakate i Ivan Balliu, čija se vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje na milion eura, a obojica su prilična nepoznanica za ovdašnju javnost.

Uzimajući u obzir kako je Bjelica birao prošle sezone, nema dvojbe kako se radi o igračima koji bi mogli biti pojačanja, jer je Osječanin dokazao kvalitetu svog skautiranja dovodeći Dilavera, Kadziora...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sportske novosti također navode kako pregovori s pomenutim dvojcem još nisu otpočeti, ali sama činjenica da su na radaru trenera Dinama znači da bi se u konačnici mogli i dogoditi, pogotovo jer Zagrepčani imaju velikih evropskih ambicija sljedeće sezone.

Kada su u pitanju eventualni odlasci, na izlaznim je vratima 21-godišnji Lovro Majer koji se zbog problema s povredama ove sezone nije mnogo naigrao. Za njegove usluge se interesuje Bešiktaš, a interesovanje su pokazali još neki klubovi iz Španije i Francuske. Navodno su Modri spremni ga pustiti, uz, naravno, adekvatnu odštetu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Majer ne ide ispod 3m€
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi