Dinamo za više od milion eura prodao još jednog igrača

Mladi lijevi bek u Monacu

Dinamo za više od milion eura prodao još jednog igrača

Nakon što su Maksimir napustili Armin Hodžić i Ivan Fiolić, Dinamo je obavio još jednu prodaju.

Samo mjesec dana nakon što je napustio 18 godina iz Dinama je otišao u supertalentovani defanzivac David Čolina, kojeg su "modri" dali Monacu za pravi sitniš - nešto više od miliona eura.

Za Čolinu su se prethodnih sedmica raspitivali još Juventus, Manchester City i Arsenal, koji su bili spremni ponuditi od 500 do 800 hiljada eura, no ponudu koju je poslao Monaco na Maksimiru nisu mogli odbiti jer je mladi nogometaš želio otići.

Da je posao završen saopštio je i Monaco na zvaničnim stranicama, navodeći da će Čolina odmah biti priključen prvoj momčadi, a ovim transferom francuski tim je dugoročno riješio pitanje lijevog beka.

Čolina je potpisao trogodišnji ugovor sa Monacom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi