"Tata-mata" za klubove s Balkana: Zna se koliko je Dinamo već zaradio od Evrope

Ni ove sezone nisu zakazali

"Tata-mata" za klubove s Balkana: Zna se koliko je Dinamo već zaradio od Evrope

Endin Čaušević

Dinamo iz Zagreba plasirao se u treće pretkolo Lige prvaka jer je u dvomeću deklasirao kazahstansku Astanu. Modri su već osigurali najmanje grupnu fazu Konferencijske lige, te su itekako napunili i svoju kasu, a zarada od takmičenja u Evropi za Dinamo može samo da bude još veća.

Dinamo je još jednom pokazao svoju snagu jer je lakše od očekivanog uspio da se domogne trećeg pretkola Lige prvaka gdje hrvatskog prvaka čeka duel protiv grčkog AEKa.

Modri su s ukupnih 6:0 u dvomeču deklasirali Astanu koja je pala bez ispaljenog metka, a plasman u treće pretkolo Lige prvaka ekipi Dinama donio je i minimalno grupnu fazu Konferencijske lige što znači da ćemo ih i ove jeseni gledati u Evropi.

Naravno, cilj Dinama je grupna faze Lige prvaka, ali u najgorem slučaju već sada imaju osigurano mjesto u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Nastupi u dosadašnjem dijelu kvalifikacija već su Dinamu donijeli veliku zaradu, a zna se i koliko novca ih očekuje ukoliko se ostvari "najgori" scenario, a to je igranje u Konferencijskoj ligi.

Oglasi

Naime, zagrebački klub je trenutno u Evropi već osigurao zaradu od 4.4 miliona eura u slučaju da budemo gledali ovaj klub u Konferencijskoj ligi.

Međutim, ako Dinamo prođe i AEK onda se situacija drastično mijenja. Plasmanom u play-off Lige prvaka ovaj klub bi zaradio minimalno 11.5 eura jer im do onda donosi sigurno mjesto u grupnoj fazi Evropske lige, naravno u slučaju da u play-offu budu poraženi.

Naravno, najidealniji scenario za Dinamo je plasman u grupnu fazu Lige prvaka što bi prvaku Hrvatske donijelo pravo bogatstvo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U tom slučaju Dinamo bi igrao grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu i zaradio bi vrtoglavih 27 miliona eura.

Bilo kako bilo Dinamo je ponovo pokazao da je "tata-mata" kada su evropska takmičenja u pitanju što se tiče klubova s Balkana, a iz meča u meč samo dodatno pune svoju kasu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
"Novinari", shvatite da ne postoji komparacija od elite. Čim je neko elita, ili elitno takmičenje, to znači da je nešto odabrano, vrhunski u odnosu na prosjek. Ne može biti elitnije od elitnog, a pogotovo ne može biti najelitije takmičenje!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi