Pravo niotkuda: Ovo je novi klub Dominika Livakovića, golmanu Liga prvaka, Dinamu 10 miliona!

Čuvar mreže konačno napušta Maksimir

Pravo niotkuda: Ovo je novi klub Dominika Livakovića, golmanu Liga prvaka, Dinamu 10 miliona!

Admin Čaušević

Izgleda da će Dominik Livaković konačno ostvariti transfer kakav i zaslužuje. Branit će u vrhunskom klubu koji nastupa u Ligi prvaka i predstava konstantnu prijetnju za one najveće na Starom kontinentu.


Livaković se već sedmicama povezuje sa odlakom iz Dinama, ali u zagrebačkom klubu vješto čekaju pravu ponudi, a izgleda da su je konačno i dočekali.

Odugovlačili su na Maksimirom sa prodajemo jednog od najboljih evropskih golmana jer ga žele zadržati tokom kvalifikacionog perioda za grupnu fazu evropskih takmičenja, pa je to jedan od razloga zašto je Fenerbahce na kraju i odustao.

Međutim, daleko od toga da je opao interes za sjajnog Hrvata jer ga uskoro čeka definitivno transfrer karijere i to u špansku Sevillu.

Italijanski Tuttomercato piše da će Livaković potpisati za osvajača Europa lige nakon što Yassine Bounou kompletira transfer u Bayern.

I Modri će dobiti ono što žele jer je kako navodi Tuttomercato Sevilla spremila ponudu od 10 miliona eura što je odlična cifra za igrača koji je ušao u posljednju godinu ugovora.

Oglasi

Preostalo je sačekati odlazak Bounoua u Bayern što znači da će Modri vrlo vjerovatno i u trećem pretkolu Lige prvaka moći raćunati na Livakovića jer je teško vjerovati da će u revanš meču protiv Astane ispustiti 4:0.

Podsjećanja radi, Modri će u trećoj rundi kvalifikacija imati za rivala prvaka Grčke, ekipu AEK-a što uopšte nije lagan i naivan rival.

Fenerbahce nije jedini klub s kojim se dovodio u vezu Livaković posljednjih mjeseci jer su u igri bili Fiorentina pa i Manchester United, a od prije nekoliko dana i Almerija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, kako sada stvari stoje dečka iz Zadra čeka potpis sa Sevillom te igranje u Ligi prvaka, ali i nastupi protiv velikana kao što su Barcelona i Real Madrid.

Livaković već dugi niz godina brani sjajno za Dinamo, a odlični nastupi za Hrvatsku na velikim takmičenjima su mu donijeli reputaciju jednog od najboljih golmana Evrope.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amza
Bas ste dosadni vise i s njim
1 1
user1676286668
Ovog lika još samo reprezentacija Brazila nije tražila da brani za njih....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi