Dinamo u pobjedi nad CSKA primio gol, ali i postavio evropski rekord

Sjajan rezultat Modrih

Dinamo u pobjedi nad CSKA primio gol, ali i postavio evropski rekord

A. Čaušević

Dinamo se rutinski obračunao s CSKA na Maksimiru te u posljednjem kolu Europa lige slavio s 3:1. 

Prvak Hrvatske je veliki dio posla odradio u prvom poluvremenu kada su imali dva gola prednosti zahvaljujući Gvardiolu i Oršiću.

Sve dileme oko pobjednika u 75. minuti riješava Kastrati koji pogađa za 3:0. Međutim, već minutu kasnije odbrana Modrih prima prvi gol u grupnoj fazi kada zabija Bistrović.

Tako je Dinamo primio gol nakon 526 minuta te je postavljen novi rekord UEFA-inih takmičenja bez primljeneg gola. Dosadašnji rekord je bio Manchester United iz sezone 2010/2011 kada su Crveni đavoli čuvali svoju mrežu 483 minute.

[twitter]https://twitter.com/ElForastero1982/status/1337137378151067649[/twitter]

Modri su grupu završili na prvom mjestu sa 14 bodova. U nokaut fazu s drugog mjesta ide Wolfsberger koji je u direktnom obračunu s 1:0 pobijedio Feyenoord.

Crvena zvezda koja je ranije izborila evropsko proljeće je odigrala 0:0 s Liberecom, dok je Hoffenheim s visokih 4:1 bio bolji od Genta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Maccabi Tel Aviv je u direktnom obračunu za prolazak dalje s minimalnih 1:0 savladao Sivasspor. Odlučio je gol Saborita iz 66. minute.

Iz grupe I odgođen meč Villareal - Qarabag zbog prevelikog broja zaraze koronavirusa u timu iz Azerbejdžana. Žuta podmornica je već ranije osigurala prvo mjesto.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Bravo Dinamo idemo po osminu finala
1 2
pero98
Bravo Dinamo i sretno u nàstavku natjecanja.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi