Turski novinar: Edin Džeko je još 13. juna odgovorio na ponudu Hajduka!
Edin Džeko na treningu Fenerbahčea (Foto: Fenerbahce)

Sve je jasno

Turski novinar: Edin Džeko je još 13. juna odgovorio na ponudu Hajduka!

Midhat Šljivak

Edin Džeko povezivao se u prethodnom periodu sa splitskim Hajdukom. Brojni mediji objavili su kako bi do transfera moglo doći, no posljednje vijesti koje dolaze iz Istanbula tvrde kako je bh. napadač odbio ponudu iz Splita.

Splitski Hajduk silno želi doći do titule prvaka Hrvatske koju čekaju već 20 godina. Kao novi trener angažovan je legendarni Italijan Gennaro Gattuso, ulogu sportskog direktora preuzeo je Nikola Kalinić i sada je došao red na dovođenje pojačanja.

Za sada se spominju određena imena, ali velikih potpisa na Poljudu nema. Među onima koje je Hajduk kontaktirao je i bh. napadač Edin Džeko.

Brojni hrvatski i turski mediji pisali su da Kalinić želi Edina u svom timu. Ta informacija je tačna, ali je Edin, nažalost po navijače splitskog velikana odlučio odbiti ponudu.

"Hajduk je kontaktirao Edina Džeko, to je istina. Međutim, Džeko je saopštio da je sretanu Istanbulu i zahvalio se na interesu. Odbio je ponudu", piše turski novinar Doruk Tecimer koji je insajder za ono što se dešava u Fenerbahčeu.

Saopštio je Tecimer i kada se desio kontakt između Džeke i Hajduka.

Oglasi

"Razgovori su obavljeni još 13. juna. Italijanski novinar Nicolo Schira je tek danas pustio vijest o tome", navodi Tecimer.

Nije još poznato računa li Jose Mourinho na usluge Edina Džeke u narednoj sezoni. Turski mediji pišu o interesu za brojne napadače, ali i o odlasku Edina u Bešiktaš ili Saudijsku Arabiju.

Ugovor 38-godišnjeg fudbalera za istanbulski tim veže još godinu dana, a u prošloj je usprkos poznim godinama bio nositelj igre ovog velikana.

Oglasi

Džeko je nastupio u čak 46 utakmica za Fenerbahče i ostvario je odličan učinak od 25 pogodaka i 10 asistencija.

Youssef En-Nesyri prvi pik Fenera

Marokanski napadač Youssef En-Nesyri prvi je pik Fenerbahčea za vrh napada u narednoj sezoni.

Pregovori između istanbulskog kluba i španske Seville su već počeli. Za sada je cijena koju Andalužani traži problem. Oni žele 25 miliona eura za 27-godišnjeg napadača.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

To je poprilično visoka cifra za Fenerbahče, posebno kada se zna da marokanskom napadaču narednog ljeta ističe ugovor. Pokušat će smanjiti cifru i završiti posao u narednom periodu.

Youssef En-Nesyri navodno nema ništa protiv dolaska u Tursku i ostaje nam da vidimo hoće li upravo on biti zamjena za Edina, ako bh. dijamant zaista napusti Fenerbahče.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi