Poslije mrtvila na Maksimiru Liga prvaka dobila debitanta u grupnoj fazi

Dinamo bez elitnog takmičenja

Poslije mrtvila na Maksimiru Liga prvaka dobila debitanta u grupnoj fazi

A. Čaušević

Dinamo je ostao bez grupne faze Lige prvaka te će svoj evropski put nastaviti u grupama Europa lige.

Modri su se našli u teškoj misiji da nadoknade 0:3 iz prvog meča protiv Sheriffa. Na kraju je završeno bez golova - 0:0.

Utakmica na stadionu Maksimir pred skoro 8.000 gledatelja je većim dijelom bila uspavanka. Dinamo je imao loptu u svojim nogama i tražio gol, ali su se Moldavci odlično branili.

Prvak Hrvatske je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio, međutim golman gostiju Georgios Athanasiadis je bio na nivou. U 77. minuti zbog ofsajda poništen je i gol Mislavu Oršiću.

Prolazak Sheriffa znači da je Liga prvaka dobila još jednog debitanta u grupnoj fazi. Iako su klub iz Tiraspola redovan u kvalifikacijama za elitno takmičenje ovo je prvi put da će igrati u grupama eltinog takmičenja.

Za Sheriff je u posljednjim minutama nastupio i Stjepan Radeljić što znači će BiH imati imati igrača u grupama Lige prvaka. S druge strane Luka Menalo i Amer Gojak su također igrali, ušli su u finišu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ligu prvaka u novoj sezoni igrat će i Salzburg koji je u fantastičnoj atmosferi na Brondby stadionu pobijedio istoimenog domaćina sa 1:2.

Austrijanci su sve riješili u prvih desetak minuta kada su pogađali Šeško i Aaronson. Gol nade za Dance je zabio Maxso što je na kraju bilo nedovljno.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Bolja ekipa prošla dalje...bravo za Šerif. Plakat će Dinamovci za Mamićima...
12 3
user1597698961
Ko bi rekao ,sherif iz moldavije izbaci i zvezdu i partizana,alfa i omege s balkana. Msm kontam nemaju skoro nijednog moldavca ali jbg tim je iz.moldavije,nikonod zvucnih imena nece tamo,i treba im odati priznanje,bili su bolji i protiv zvezde i protiv dinama
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi