Dinamo očitao još jednu lekciju svim klubovima sa prostora bivše Jugoslavije

Odličan posao

Dinamo očitao još jednu lekciju svim klubovima sa prostora bivše Jugoslavije

A. Čaušević

Dinamo je već godinama u grupi klubova koji zarađuju ogroman novac od prodaje fudbalera. 

Da je Dinamo nekoliko stepenica iznad svih ostali klubova sa područja bivše Jugoslavije pokazuje i posljednji izlazni transfer zagrebačkog kluba.

Naime, Modri su prodali Bartola Franjića za 7.5 miliona eura u Wolfsburg te su uspjeli osigurati 15% od buduće prodaje.

I dok su sigurno Zagrepčani navikli na veće transfere, Franjićev odlazak je potpuno bezbolan što praktično znači da su Modri prodali rezervu.

Dinamo u svom timu već ima nekoliko igrača koji mogu pokrivati pozicije koje igrao Franjić pa je upitno da li bi ovaj 22-godišnjak uopšte bio starter kod Ante Čačića.

Modri su prethodnom periodu angažovali Boška Šutala i Roberta Ljubičića pa je odlazak Franjića postaje potpuno bezbolan za prvaka Hrvatske.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Lahko je prodati kad je Niko Kovac trener haha ali gdje će neki drugi tim prodati igrača za više kad nemaju veličinu. Ne može Borac, Sarajevo, Zrinjski prodati igrača za te para pa i da je 16 puta bolji jer nema liga jačinu. Trebaju tu 3-4 godine gdje naši timovi igraju grupne faze gdje je ekonomija u klubu jaka. Gdje igrači zaradivaju milione godišnje. I onda možemo prodati igrača za te pare. Zato svi treba da navijamo i za Zrinjski i za Borac i za Velez I za Tuzla City ako želimo da napredujemo
2 4
Prazina
Hrvatska ima oko deset klubova koji su bar jednom napravili izlazni transfer veći od milje €. Tu čak ne računam Dinamo koji je takvih tranfera napravio možda i 50
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi