Dinamov dvočas fudbala Fenerbahčeu, Hajrović blistao

Sjajna partija Modrih na Maksimiru

Dinamov dvočas fudbala Fenerbahčeu, Hajrović blistao

Fudbaleri Dinama su večeras priuštili Fenerbahčeu dva časa fudbala na Maksimiru - dva puta po 45 minuta apsolutne dominacije.

Modri su u prvoj utakmici grupe D Evropske lige pregazili turskog velikana sa 4:1 i tako na najbolji mogući način započeli svoj nastup u Evropskoj ligi, iako su mnogi saglasni da je hrvatski prvak zaslužio i da igra u Ligi prvaka ove sezone.

Na prvi gol se čekalo samo 16 minuta, kada je Gavranović proigrao Šunjića koji zabija za 1:0. Jedanaest minuta kasnije, Gavranović je ponovo asistent a Hajrović postiže svoj prvi gol večeras za sigurnu prednost Modrih.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je u 47. minuti pravo niotkud Fener smanjio na 2:1 preko Neustadtera. Bila je to jedna od rijetkih smušenih reakcija Dinamove odbrane i Turci su ponovo u igri.

Međutim, ne zadugo. Već u 57. minuti, Dinamo dolazi do trećeg gola i to ponovo preko Izeta Hajrovića. Ovoga puta mu je posao bio mnogo lakši, jer je sam i neometan sa desetak metara plasirao loptu u praznu mrežu nakon što ga je uposlio fantastični Dani Olmo. Reakciju Fenerove odbrane nije potrebno previše komentarisati.

Tri minute kasnije, pravi potop Fenerbahčea. U strijelce se upisao i Olmo, koji je definitivno zaslužio pogodak večeras. Do kraja utakmice, Dinamo je mogao i ubjedljivije slaviti, pogodio je i prečku te propustio još nekoliko šansi, pa je ostalo 4:1.

Za Dinamo je svih 90 minuta i to na vrlo dobrom nivou odigrao i Amer Gojak, dok Luka Menalo nije bio u konkurenciji za ovaj meč.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U drugoj utakmici ove grupe, Spartak Trnava je iznenađujuće savladala Anderlecht sa 1:0 golom Oraveca iz 79. minute.

U grupi C, Slavia je bila bolja od Bordeauxa minimalnim rezultatom 1:0 a igrač odluke bio je Zmrhal, dok su Kopenhagen i Zenit odigrali 1:1. Poveli su gosti u 44. minuti preko Maka, a za Kopenhagen je strijelac bio Sotiriou u 63. minuti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Dvocas?jeli to novi susedski jezik,ne?fack
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije