Sjećate li se Dine Beširovića? Danas je realizovao fantastičan transfer!

Napustio Mađarsku

Sjećate li se Dine Beširovića? Danas je realizovao fantastičan transfer!

Admin Čaušević

Bh. veznjak Dino Beširović koji je u Premijer ligi igrao za Radnik iz Bijeljine danas je realizovao novi inostrani angažman i to u Švedsku.

Nakon što je posljednje tri sezone proveo u Mađarskoj gdje je nastupao za ekipu Mezokovesda, Beširović se odlučio za nove izazove.

Nova stanica u karijeri za ovog 29-godišnjaka bit će Švedska, tačnije slavni klub u toj zemlji AIK iz Stokholma.

Beširović je danas predstavljen kao novi član kluba koji je 12. puta bio prvak svoje zemlje, a prošlu sezonu je završio na 5. mjestu.

"Ponosan sam i sretan što sam dobio priliku potpisati za veliki klub kao što je AIK s brojnim navijačima. Pregovori su završili brzo i nisam se nimalo dvoumio kada sam dobio poziv iz AIK-a", kazao je Beširović.

Oglasi

Bh. veznjak je sa Šveđanima potpisao ugovor do 2025. godine i u Štokholm je stigao kao slobodan igrač. 

Kako je švedsko prvenstvo u punom jeku Beširović i neće imati previše vremena za odmor te će odmah biti uključen u trenažni proces.

"Beširović je polivantan igrač koji može igrati na više pozicijia. Kvalitete koje ga najbolje opisuju kao igrača su tempo i intenzitet uz dobru tehniku. Privano je porodični čovjek sa suprugom i dvoje djece i profesionalnim pristupom fudbalu", poručio je sportski direktor AIK-a, Thomas Berntsten.

On je svoju karijeru počeo u Portugalu, da bi poslije toga igrao u bh. niželigašu Priliku poslije čega slijedi prelazak u Radnik.

U Bijeljini se etablirao kao jedan od najboljih veznjaka Premijer lige te je uslijedio transfer u Hajduk, poslije čega i u u Mozokovesd.

Iza sebe ima odličnu sezonu u Mađarskoj gdje je na 34 utakmica u svim takmičenjima zabio devet golova i upisao sedam asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi