Đurbuzović otkriva šta je plan Željezničara do kraja sezone: "Igra je došla, bit ćemo sve bolji"
Treneri Željezničara i GOŠK-a nakon duela u Gabeli

Treneri nakon utakmice u Gabeli

Đurbuzović otkriva šta je plan Željezničara do kraja sezone: "Igra je došla, bit ćemo sve bolji"

Midhat Šljivak

Željezničar je savladao GOŠK u Gabeli s 2:1 i došao je do tri boda kojima je uplovio u nešto mirnije vode u završnom dijelu prvenstva.

Iako su Plavi došli do tri velika boda u Gabeli trener tima s Grbavice Hajrudin Đurbuzović upozorava da još ništa nije gotovo u borbi za opstanak.

Pohvalio je svoje igrače koji su znatno poboljšali igru, pohvalio je i protivnika i uvjeren je da će Željo u narednim utakmicama igrati još bolje.

"Bili smo jako oprezni. Poznajem dobro kolegu na drugoj strani, koji je moj bivši igrač i znam da je dobar trener, da dobro radi. Pokazao je to u prethodnim utakmicama. Mi smo se pripremali i željeli smo da poboljšamo igru, onako kako je Željezničar uvijek igrao. Mislim da je došla i mislim da ćemo u narednim utakmicama sve bolje i bolje igrati", rekao je Đurbuzović.

Briga o opstanku još nisu završene.

"Nije niko siguran od nas. Svašta se može desiti. Nastojat ćemo poboljšati igru i publici se revanširamo što nas podržavaju. To je naša jedina želja", rekao je Đurbuzović.

Oglasi

Admir Adžem žali za propuštenim prilikama. Njegov tim je imao vodstvo, ali greške su ih skupo koštale.

"Veoma nervozna utakmica s puno prekida. Iz jedne nepažnje smo primili gol, a zatim greška na početku drugog i primimo gol. Potom se jako teško bilo vratiti, nismo znali naći način kako prići golu."

"Željeli smo pritisnuti Željezničar i uvesti ih u nervozu. Uspjeli smo, ali kasnije su nas u jednom periodu u veznom redu dominirali. Nemamo mehanizme kako napraviti pritisak i napraviti prilike

GOŠK ulazi u seriju teških utakmica. Naredna je kod Borca u Banjoj Luci.

"Ne zna se koja je teža utakmica. Naše je da se spremimo i da tražimo bodove. Nema nam druge."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije Adžem želio komentarisati situaciju oko povrede Sulejmana Krpića kojem se dugo ukazivala pomoć i koji je potom nastavio meč bez problema. Domaći očigledno smatraju da je napadač Plavih glumio da se radi o težoj povredi.

"Bilo je puno nervoze, veliki je ulog. Borba za opstanak donosi puno nervoze i ne bih to komentarisao", završio je Adžem.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Jedna rijec "AlJabera"
1 0
user1675926959
Baš tako !!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi