Hasanović konačno u pogonu, ali još uvijek neće moći da pomogne ekipi
Hasanović je poznat kao veliki borac na terenu i neko ko uvijek daje maksimum

Prate ga brojni pehovi u posljednje vrijeme

Hasanović konačno u pogonu, ali još uvijek neće moći da pomogne ekipi

S. Mlaćo

Velež je u krizi rezultata, a sve je kulminiralo danas porazom od Širokog Brijega u okviru četvrtine finala Kupa naše zemlje.

Rođeni su dočekali Široki Brijeg sa nadom da će slaviti pobjedu i anulirati prednost iz prvog meča od 2:1, no Široki Brijeg se opet radovao.

Imao je Velež svoje šanse, Nermin Haskić se propisno obrukao u više navrata, a istakao se raspoloženi Gruzijac Guliashavili.

Kod Veleža i danas nije bilo veziste Dine Hasanovića. Hasanović je poznat kao veliki 'ratnik' na terenu, a neugodne povrede odvojile su ga od terena, pa je skoro i zaboravljen.

U tri mjeseca Hasanović je imao dvije operacije, a radilo se o problemima sa ligamentima koljena.

Oglasi

Hasanović je sve uspio prebroditi, a operativni zahvati su izvršeni na klinici Sveta Katarina u Zagrebu.

Sada se vratio treninzima, te lagano počeo trenirati. Svjestan je da je još mnogo potrebno da bude onaj 'stari', ali sami povratak na zeleni teren itekako ga je obradovao.

Počeo je samostalno trenirati, no doktori ne žele da ga požuju i žele da bude veoma oprezan.

Hasanović bi trebao sa ekipom odraditi ljetne pripreme i tada se konačno vratiti, a onda zaigrati u Evropi ukoliko Velež istu izbori ili već na startu nove sezone Wwin lige.

I navijači Veleža sigurno priželjkuju što skoriji povratak Hasanovića koji je definitivno pripada nogometašima koji na svakom meču pružaju maksimum do posljednje minute.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hasanović je u Velež stigao iz NK GOŠK u julu 2019. godine.

Ranije je nastupao za FK Željezničar i NK Čelik.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi