Klafurić: Kriza rezultata, ali ne i igre, ovo je najbolja naša utakmica otkad sam ja tu

Press konferencija nakon meča u Mostaru

Klafurić: Kriza rezultata, ali ne i igre, ovo je najbolja naša utakmica otkad sam ja tu

E. Ganibegović

Nakon utakmice Veleža i Širokog Brijega održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili treneri oba tima, Dino Skender i Dean Klafurić. 

Široki Brijeg je večeras s 3:2 slavio u Mostaru protiv Veleža i s ukupnih 5:3 se plasirao u polufinale Kupa BiH.

Na press konferenciji nakon utakmice se javnosti prvi obratio trener gostiju s Pecare, Dino Skender. 

"Prije svega čestitam svojim igračima. Lavovski su iznijeli utakmicu. Ušli smo jako dobro i onda nas je Velež pritisnuo i od 0:2 došli smo do 2:2. Na poluvremenu smo se resetovali. Nije bilo nimalo lako, ali smo iznijeli drugo poluvrijeme i na kraju smo uspjeli u namjeri, a to je da potvrdimo pobjedu iz Čitluka. Čestitam Veležu, dobra utakmica za neutralne gledaoce, za nas malo stresnija", rekao je Skender i komentarisao 4-struku izjavu na poluvremenu:

"Mi smo ušli u utakmicu, s obzirom da smo prvu utakmicu išli s istim igračima s kojima smo igrali u prvenstvu, došlo je do velike potrošnje i morali smo nešto promijeniti. Kpan i Chinedu nisu dovoljno oporavljeni, pogotovo Kpan koji je izbivao dva mjeseca. Zato smo pokušali iznenaditi s njima. Dečki koji su ušli, to je bila neka standardnija momčad i vratili smo se u okvire i puno je to bolje izgledali i iz toga smo zabili golove. Pet golova u dvije utakmice, moram biti zadovoljan s tim."

Nakon njega je riječ dobio trener domaće ekipe, Dean Klafurić. Raduje ga aplauz navijača nakon utakmice. Očito su navijači prepoznali zalaganje i borbenost uprkos porazu. 

Oglasi

"Pobijedili su obje utakmice tako da rezultat govori sve. Čestitam svakako i svojim igračima na broju stvorenih šansi, ne samo danas nego i u drugom dijelu prve utakmice. Ganjali smo negativan rezultat. Poveli su iz kontranapada i na individualnu kvalitetu. U tom dijelu mi smo se vratili, nismo odustali. Igrači su pokazali da vjeruju u sebe i da imaju samopouzdanja. Neće nam lopta u gol, moram čestitati njima na pristupu. Bili smo u negativnom položaju, morali juriti rezultat. Prolazak dalje je odlučila prva utakmica. Pljesak navijača nakon dva poraza i neprolaska sve govori kako smo danas igrali i kako su igrači igrali. Mislim da se svako može pogledati u ogledalo jer su dali sve od sebe. Imamo problem s realizacijom. Nekad zabijete iz polušanse, nekad ne zabijete, ali to će se sve okrenuti i vratiti.

Mi nemamo tako brze igrače kao oni izuzev Oreča. Kpan je nenadmašan. Mi smo morali ganjati rezultat. Rizik jeste. Zamislite da je nama tako ušlo kao Širokom Brijegu, koliko bi bilo golova, u odnosu na stvorene šanse. Dva udarca ušla i penal.

Nije loša odbrana zato što mi imamo poslije Zrinjskog najmanje primljenih golova. Ostali smo bez igrača koji nam je značio jako puno u tom dijelu igre. Utakmice jesu preslikane jer mi imamo svoj stil igre. Kako ćemo zabiti gol ako nećemo stvarati šanse? Drugo, već sam rekao za odbranu, dobili smo tri gola, ali inače imamo najmanje primljenih golova iza Zrinjskog.

Još imamo utakmicu s Igmanom. Uvjeren sam da će se sve to vratiti. Mi smo na dobrom putu. Stvaramo momčad i klub. Predsjednik je fenomenalna osoba, fenomenalan organizator. Okupio je sve te ljude od administracije do uprave, uprava diše zajednički. Imamo isti cilj, pušemo u istom jedru. Kriza dođe, ali ne igre. To je bitno. Ovo je bila naša najbolja utakmica otkad sam ja trener u ofanzivnom dijelu. Izgubili smo, ali to je paradoks fudbala. Fudbal je pojam s najviše paradoksa. Ne postoji pojam na svijetu s više paradoksa. To je tako i to je normalno. Ni najmanje ne želimo umanjiti pobjedu Širokog, ali govorim o igri našeg tima", istakao je Dean Klafurić. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Tako se Široki Brijeg u polufinalu pridružio Borcu, Slogi i Zrinjskom koji brani trofej osvojen 2023. godine.

Žrijeb polufinala biti će održan u utorak, 19. marta 2024. godine. U polufinalu će se također igrati po dvije utakmice. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676328842
Igra koju je svak ziv provalio ! Čestitam !
0 3
markopolo
Gledo sam obadvije utakmice protiv Širokog, pa zato mogu reći da ja više vjerujem svojim očima nego ovom Klafurićevom filozofskom izlaganju. Ako je ovo za njega kao trenera uspjeh, šta je onda za njega ne uspjeh. A možda je ovo i njegov maksimum kao trenera, što znači da se mi navijači moramo priviknuti na ovu igru Veleža dok je Klafurić trener. Mislim da kao trener treba uticati na ponašanje igrača, jer ove konstantne diskusije sa sudijama su zaista bezpotrebne.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi