Velež bio na koljenima, pa se vratio, ali Široki Brijeg ide u polufinale Kupa BiH
Zanimljiv meč vidjela je publika u Mostaru

Sjajan meč u Mostaru i pet pogodaka

Velež bio na koljenima, pa se vratio, ali Široki Brijeg ide u polufinale Kupa BiH

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

Sjajan meč u revanšu duelu četvrtine finala Kupa naše zemlje odigrali su danas Velež i Široki Brijeg.

Gosti su u Mostar stigli sa prednošću 2:1, vodili nakon pola sata 2:0, ali Velež se nije predavao, no gosti su na kraju se radovali i slavili 3:2.

Na samom startu otvoren meč, ali u 14. minuti poveli su gosti. Kuprešak je ostavio za Marina, ovaj sjajno centrira, sve prati Chinedu i ubacuje loptu u mrežu.

Velež je uzvratio velikom šansom Suljića, ali golman Bender odlično brani. Domaći nisu pogodili, ali jesu gosti u narednom ozbiljnom napadu.

Marin je dugom loptom tražio Kpana, Šturm je loše procijenio loptu, pa krilni igrač gostiju kreće sam prema golu Veleža i rutinski vara golmana.

Krenuo je Velež silovito tada, a odličnu priliku nije iskoristio Gulishavili. Isti igrač u 35. minuti pogađa iz slobodnjaka na 1:2 i vraća nadu Veležu uz ovacije sa tribine za ovaj sjajni pogodak.

Oglasi

Uzvratili su gosti velikom šansom Ćavara, no sa peterca je promašio čitav gol i ostalo je 1:2. Kaznio je to ponovo Guliashvili koji je stigao na posudbu iz FK Sarajevo gdje nije imao svoje mjesto.

Suljić je upisao asistenciju i navijači Veleža su bili na nogama. Do kraj prvog dijela velika šansa Veleža za potpuni preokret, Haskić glavom šutira, ostaje 2:2.

Četiri izmjene obavio je trener Širokog Brijega na poluvremenu svjestan da je njegova ekipa potpuno pala te da je potreban pozitivni šok.

U 50. minuti u velikoj šansi ponovo Haskić, no pogodio je prečku. Pomalo i nevjerovatno da ovakav golgeter promašuje zicere i evidentno je da je u velikoj krizi.

Oglasi

Igralo se uglavnom pred golom gostiju, Velež je pritiskalo, ali sve manje je bilo za Rođene. Gosti su šansu čekali iz kontri, ali nisu bili ni blizu opasni kao u prvom poluvremenu.

U 71. minuti gosti su tražili penal, trener Skender je žestoko protestovao, ali sudija Njegomirović se nije oglasio. Skender je dobio i žuti karton.

Nakon toga crveni karton za domaće. Golman Duka pravi glupost, Domaći je morao rušiti jednog igrača Veleža, a zatim je isključen. Sve je moglo biti riješeno u 77. minuti kada je Ćavar izašao sam na golmana Duku, ali šutirao je pored stative.

Crveni karton je značio da domaći moraju biti oprezniji, no opet su napadali. Haskić je bio u šansi u 83. minuti, ali ponovo nije bio precizan.

Tri minute kasnije Oreč u šansi, Bender brani i korner za domaće.  U posljednjoj minuti penal za goste. Mišić je oboren, a Emir Halilović je čini se napravio ovaj faul.

Oglasi

Loptu je uzeo Danijel Lukić i donio svom timu pobjedu, te prolaz među četiri tima u Kupu naše zemlje. Kriza Veleža se nastavlja i navijači su itekako razočarani.

U Kupu naše zemlje prolaz u polufinale su ranije osigurali Sloga Doboj, Zrinjski, te FK Borac iz Banja Luke. Žrijeb parova zakazan je naredne sedmice, tačnije u utorak.

Kup BiH, revanš susret četvrtine finala:

FK Velež - NK Široki Brijeg 2:3, ukupno 3:5

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Velež: Duka, Oreč, Čaić, Pršeš, Hrkać, Guliashivili, Suljić, Haskić, Domić, Šturm, Vehabović.

NK Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Chinedu, Kpan, Marin, Matić, Ćavar, Kuprešak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ciroa
Ovaj Velež totalni raspad. Igrači Širokog igraju kulturno, korektno, a veležovi svaki faul se nešto bune. Jedan penal im je oprošten, ali drugi nije...
4 8
Hanibal
Da nam je jucer igrao Guliasvili sigurno bi izbacili Borac. Treba sto prije vratiti ovoga igraca u FK Sarajevo. Totalni promasaj je bio poslati ga u Velez i pojacati protivmika za 3 trece mjesto.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi