Dino Hasanović više nije član FK Velež

Potvrdio mostarski klub

Dino Hasanović više nije član FK Velež · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dino Hasanović više nije član FK Velež, zvanično je to na svom sajtu potvrdio mostarski klub.

Prije nekoliko minuta FK Velež je zvanično objavio kako Dino Hasanović više nije član ovog kluba.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je donesena odluka kojom naš Klub, po isteku aktuelnog ugovora sa Dinom Hasanovićem, neće računati na usluge našeg dosadašnjeg fudbalera.

Neugodne povrede koljena zbog kojih je morao biti podvrgnut nizu operacija primorale su ovog beskompromisnog veznog igrača da duži vremenski period odsustvuje sa terena, nakon čega nije uspio u potpunosti povratiti punu takmičarsku formu i nametnuti se trenerima prvog tima Rođenih.

Nakon operativnog zahvata 2020. godine, zbog povrede koju je zadobio u prijateljskoj utakmici protiv Tuzla City-a, uspio se vratiti na teren i podsjetiti na odlične igre koje je pružao prije nje. I baš kada smo pomislili da je povreda stvar prošlosti fudbal je pokazao koliko zna biti surov i nepošten. Pored kraj prošle sezone zadesila ga je nova povreda koja je iziskivala novu operaciju te dugo odsustvo terena, zbog koje u sezoni iza nas nije bio u mogućnosti upisati nijedan nastup u dresu Rođenih.

Uvažavajući interese igrača, ali i interese i ambicije Fudbalskog kluba Velež u narednoj sezoni, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, u profesionalnoj i iznad svega prijateljskoj komunikaciji, donesena je odluka po kojoj našem fudbaleru neće biti ponuđen produžetak zajedničke saradnje za narednu takmičarsku sezonu, a koja prema trenutnom ugovoru ističe sa današnjim danom", napisao je, između ostalog, u saopštenju FK Velež.

Oglasi

"Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje našem Dini na profesionalnom pristupu, beskompromisnoj borbi, predanosti, trudu i odnosu prema Crvenom dresu na i van terena, te doprinosu ostvarenim rezultatima i upućuje mu najljepše želje u nastavku njegovih fudbalskih, ali i životnih izazova.

Naš Klub i mostarska RAja zauvijek će te pamtiti kao jednog od najsrčanijih fudbalera koji je nosio dres sa petokrakom. Dragi naš Dino, sretno i hvala ti za sve", dodali su.

Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje našem Dini na profesionalnom pristupu, beskompromisnoj borbi,...

Posted by FK Velež Mostar on Friday, May 31, 2024

Podsjetimo, Dino Hasanović ove sezone nije nikako igrao. Dijete je Željezničara, igrao je još za Čelik i GOŠK iz kojeg je 2019. godine stigao u Velež.

Dino Hasanović
Dino Hasanović FK Velež FK Velež Pozicija: MF

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostat će upamćen kao član generacije koja je 2022. godine osvojila Kup Bosne i Hercegovine, a on ga je u karijeri osvajao i s FK Željezničar četiri godine ranije.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
Strasan cudbaler, i odgojen momak, samo pogeesan klub.
3 5
PoliziaMerda1981
Crveni ratnik. Sretno ti Dino zauvjek si dobrodošao rođeni naš ♥️
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi