FK Velež potvrdio rastanak koji je ranije najavljen

Rođeni se spremaju za evropske izazove

FK Velež potvrdio rastanak koji je ranije najavljen

Već ranije je najavljeno da će iskusni Emir Halilović na kraju sezone napustiti FK Velež.

Halilović nije bio u kombinacijama u posljednjim mečevima Mostaraca, te je bilo jasno da će saradnja uskoro biti završena.

Tačnije, ugovor mu uskoro ističe i neće biti potpisan novi, što je Velež i potvrdio putem zvanične stranice.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je donesena odluka kojom naš Klub, po isteku aktuelnog ugovora sa Emirom Halilovićem, neće računati na usluge našeg dosadašnjeg fudbalera.

Uvažavajući interese igrača, ali i ambicije Fudbalskog kluba Velež u narednoj sezoni, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, donesena je odluka kojom našem fudbaleru veznog reda neće biti ponuđen produžetak zajedničke saradnje za narednu takmičarsku sezonu, a koji prema trenutnom ugovoru vrijedi do kraja mjeseca maja 2024. godine.

Emir Halilović rođen je 04. novembra 1989. godine u Zvorniku. Karijeru je započeo u redovima banovićke Budućnosti, nakon koje odlazi u Zvijezdu iz Gradačca, a dobrim igrama ubrzo dobija priliku da svoj talenat pokaže van granica naše domovine ostvarivši transfer u Češku. Igrač sredine terena, u svojoj bogatoj karijeri igrao je, osim u Češkoj, i za klubove u Austriji, Slovačkoj, Turskoj, te Mađarskoj. Pored velikog broja klubova u inostranstvu bio je član i Fudbalskog kluba Sarajevo sa kojim je u takmičarskoj sezoni 2018/19 uspio osvojiti dvostruku krunu naše zemlje.

Oglasi

U junu 2022. godine postaje članom Fudbalskog kluba Velež Mostar u koji je stigao iz mađarskog Zalaegerszegi TE, te je od tada u Crvenom dresu ukupno upisao odigrao 54 službena nastupa, postigavši 3 gola uz koje je upisao i 3 uspješne asistencije.

Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje našem Emiru na profesionalnom pristupu, predanosti i odnosu prema Crvenom dresu na i van terena, te doprinosu ostvarenim rezultatima u protekloj sezoni i upućuje mu najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere", naveli su iz FK Velež.

U protekloj sezoni Halilović je upisao 24 nastupa u prvenstvu uz dvije asistencije. Dva nastupa je dodao u Kupu naše zemlje.

Već ranije su Velež napustili Demir Peco i Saša Domić, a uskoro se očekuju i prva pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Velež će igrati Evropu i ovog ljeta, a sinoć su Rođeni saznali da neće biti u grupi nositelja u prteklom Konferencijske lige.

Svoje evropske utakmice Velež će igrati na Grbavici, domu FK Željezničar.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zakeroni
Sretno Emire,MUSVDG
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi