Šta treba Hotić uraditi da dobije poziv?

Igra u životnoj formi

Šta treba Hotić uraditi da dobije poziv?

H. Zilić

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev objavio je spisak fudbalera za martovske prijateljske mečeve protiv Luksemburga i Gruzije.

Ono što je većinu navijača i javnosti iznenadilo je podatak da poziv nije dobio Dino Hotić veznjak Cercle Bruggea koji igra u životnoj formi.

Hotić je među najboljim asistentima Jupiler lige sa 11 asistencija, zabio je i šest golova u tekućoj sezoni, a učestvovao je u još akcija koje su prethodile golovima Cerclea i najzaslužniji je što se tim iz Bruggea ove sezone bori za evropska takmičenja iako su im većina predviđala grčevitu borbu za opstanak.

Hotić je na terenu prveo 2.103 minute i odigrao je ukupno 31 utakmicu u svim takmičenjaima za Cercle od čega je 29 u prvenstvu gdje je propustio samo jedan meč u tekućoj sezoni.

Ako se vodimo trenutnom formom i navedenim statistikama, što bi valjda svakom selektoru trebao biti glavni "vodič" prilikom sklapanja spiska, postavlja se jasno pitanje zašto za Hotića nema mjesta u narednim prijateljskim mečevima?

Dino Hotić je upisao dva nastupa za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a prje toga je nosio dres omladinskih selekcija Slovenije za koje je skupio čak 54 nastupa, ali u seniorskoj konkurenciji ipak se odlučio da nosi dres Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Za kraj dodajmo da se na pomenutom spisku Ivayla Peteva nalaze ovi fudbaleri:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Vladan Kovačević, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Hrvoje Miličević, Sead Kolašinac, Eldar Čivić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić

Vezni: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Adi Nalić, Vladan Danilović, Amar Rahmanović, Miroslav Stevanović

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo

Top Komentari

DelPiero
pozvan je par puta, nek nastavi sa dobrim igrama i bice pozvan opet, ne vidim nista sporno... kad zaigra u nekoj od jacih liga i tamo bude igrao dobro onda ce bit cudno ako ne bude pozvan
1 17
aladd0n
treba prestati placati clanke vama da objavljujete kako nije pozvan....eto to treba
4 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi