Hotić igra u životnoj formi: Sezona u kojoj uživam, potajno se nadam i pozivu selektora

Ponovo se našao u idealnom timu kola u Belgiji

Hotić igra u životnoj formi: Sezona u kojoj uživam, potajno se nadam i pozivu selektora · Intervju

S. Mlaćo
Bh. internacionalac Dino Hotić u Belgiji igra u životnoj formi.

Hotić je u Belgiju stigao iz NK Maribor, a ove sezone u Jupiler Pro ligi u 29 nastupa postigao je šest pogodaka te dodao čak jedanaest asistencija. Brojni belgijski mediji pišu o sjajnim partijama Hotića koji je i najzaslužniji što je njegov Cercle Brugge 'pobjegao' iz donjeg dijela tabele i trenutno je na devetom mjestu.

U prošlom kolu remizirali su sa Genkom (2:2), a po ko zna koji put Hotić se našao u idealnom timu kola.

"Svakako da je ovo sezona u kojoj uživam sve više i više iz utakmice u utakmicu. Sada samo na devetom mjestu, možemo i više riskirati, otvorenije igrati, te samim tim i moja igra dolazi do izražaja“, prve su riječi Hotića u razgovoru za SportSport.ba.

I ovaj put u timu kola ☝️ ELEVEN SPORTS

Posted by Dino Hotić on Monday, March 7, 2022

Stigao je kao veliko pojačanje u Cercle Brugge, te brzo postao ljubimac navijač. Svi su oduševljeni partijama 26-godišnjaka rođenog u Sloveniji.

Oglasi

“Moj transfer je drugi najveći transfer u historiji kluba. Samim time očekivali su od mene ono što trenutno pokazujem. Klub je odlično organizovan, u prelijepom sam gradu, fantastičnoj ligi, tako da mogu reći da uživam od kada sam tu“.

Gotovo je nemoguće da jedan meč prođe bez njegove asistencije.

“Pozicija je takva da se očekuje od mene da razigravam ekipu i asistiram, a hvala Bogu ide mi za sada odlično“.

Odličnim igrama skrenuo je pažnju na sebe i kvalitetnijih timova, no za sada ne razmišlja o tome.

“Sama promjena ne znači da je i dobar iskorak u karijeri. Tako da puno zavisi od lige, kluba, grada... A svakako kao što sam rekao, ja i u Belgiji uživam“.

Oglasi

Selektor A reprezentacije naše zemlje Ivaylo Petev u petak će objaviti spisak Zmajeva za naredna dva prijateljska meča. Svi su uvjereni da će se na spisku naći i Hotić, koji je dva puta nosio dres reprezentacije.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i na otvorenom

Igrama u Belgiji definitivno je to sada i zaslužio.

“Potajnom se nadam pozivu (osmijeh). Definitivno bi prijalo“.

Prati redovne igre naše reprezentacije, optimističan je po pitanju budućnosti iste.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

“Svakako da sam pratio. Često kažem da ne volim komentarisati igre u kojima nisam učestvovao, nisam sportski analitičar, nogometaš sam. Svakako da naša reprezentacija ima potencijala i očekuje se da uvijek bude prava i da obradujemo naše navijače“, završio je Hotić u razgovoru za SportSport.ba.

 

Top Komentari

Sanska_Prangija
A smaju niko da spomene
1 4
Bulle
Svi imaju odlične partije a kad dođu u reprezentaciju energija padne na nivo kantonalne lige, zalaganje nikakvo... da li je do zraka ili ko zna zbog čega...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi