GOŠK misli ozbiljno: U Gabelu je stiglo novo lice i Premijer liga mu je do sada nepoznat teren

Stigao novi igrač

GOŠK misli ozbiljno: U Gabelu je stiglo novo lice i Premijer liga mu je do sada nepoznat teren

Admin Čaušević

Ako se po jutru poznaje dan NK GOŠK ne želi više biti "yo-yo" klub koji ulazi u Premijer ligu te ispada. Gabeljani su itekako aktivni na fudblaskoj pijaci i svakodnevno se potpisuju ugovori.

Novo lice u svlačionici prvaka Prve lige FBiH do danas je Dino Skorup, 23-godišnji veznjak koji je svojevremeno igrao i za mladu reprezentaciju Hrvatske.

Za Skorupa će igranje u Premijer ligi BiH biti jedno potpuno novo iskustvo pošto je karijeru do sada gradio u prvenstvu Hrvatske.

U posljednoj sezoni igrao je za Šibenik za koje je upisao 15 nastupa u SuperSprot HNL-u, dok je ranije bio član prvog i drugog tima Hajduka, zatim Hrvatskog Dragovoljca i Varaždina.

Preostaje da se vidi kako će se Skorup snaći u novoj sredini, ali se u Gabeli sigurno nadaju da će opravdati ukazano povjerenje.

Oglasi

Inače, rukovodstvo ovog kluba je proteklih dana imalo pune ruke posla pošto je produžena saradnja sa Filipom Vasiljem, Adnanom Bobićem, Mateom Ramljakom, Dejanom Zarićem, Ridom Šutom i Lukom Nižićem.

Ranije je angažovano još pojačanja pa će za GOŠK u novoj sezoni nastupati Gabrijel Čoko i Faruk Gogić koji od ranije imaju iskustva igranja u Premijer ligi.

Najzvučnija pojačanja do sada predstavljaju igarči koji su potpisali među prvi, riječ je o Stanišu Mandiću i Filipu Mihaljeviću koji imaju i međunarodno iskustvo.

Cilj Gabeljana je da trener Denis Ćorić na raspolaganju ima konkurentan tim koji se neće boriti samo za opstanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svejesni su u timu iz Hercegovine da je Premijer liga potpuno drugi nivo za Prvu ligu FBiH što pokazuje i dosadašnja prijelazni rok.

Uporedo sa jačanjem igračkog kadra traju i radovi na postavljanju reflektora pa navijači popularnih Lavova mogu uživati u aktuelnom trenutku svog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije